inteckning produkter

Med så många inteckning produkter tillgängliga, varav en är bäst för min situation? I grund och botten en inteckning kan vara en av de största ekonomiska åtaganden en enskild person kommer att göra.

Att välja rätt inteckning produkt kan vara svårt, nedan hittar du en kort inblick i vilka inteckningar det finns lediga.

För det första skulle det vara en god idé att bekanta dig med de olika inteckning typer som erbjuds och har en liten förståelse för hur de fungerar. Du skulle behöva fråga dig själv, hur du tänkte att hänga med månatliga avbetalningar, det finns två grundläggande alternativ här, en återbetalning inteckning eller ett intresse bara inteckning.

Återbetalning inteckning förklarade

Det är där den månatliga utbetalningen du lagt fram till långivaren betalar ränta på lånet samt betala isär av det kapital som har lånats. Med denna inteckning alternativet du skulle få trygghet, att veta att vid slutet av inteckning sikt kommer du att ha betalat av totalbeloppet.

Intresse bara inteckning förklaras

Detta är när du betalar ditt intresse bolåneinstitutet på lånet, men inte betala något för det belopp som har lånats. Mot slutet av inteckning sikt skulle du fortfarande är skyldig den innovativa belopp du lånat.

Följaktligen med denna typ av inteckning du bör ha en plan för ytterligare investeringar, vilket kommer att täcka denna betalning. Det finns många faktorer öppnar såsom Individuella sparkonto (ISA) eller kapitalförsäkring, vilket skulle betala dina lån i slutet av perioden. Efter att ha beslutat vilken inteckning typer du vill ta på, skulle nästa steg vara att titta på de olika typerna av räntor, som ansluter via någon inteckning affär.

Standard rörlig ränta förklaras

En vanlig ränta som din valda långivare kommer att ladda och kan variera både upp och ner beroende på marknadens villkor och Bank of Englands basränta.

Fast ränta förklarade

Det är en fast ränta under en viss tid, med detta skulle du ha en indikation på vilken hastighet du kommer att betala varje månad. Om du var på en budget då detta skulle vara perfekt för dig.

En nackdel med fast ränta inteckning är att om räntorna sjönk under din räntebindningstid, skulle du fortfarande hålla på att betala din fast ränta.

Att bestämma vad inteckning affär att gå till måste du besöka en oberoende finansiell rådgivare. En rådgivare skulle kunna söka igenom hela marknaden och erbjuda dig det bästa inteckning citat.