inteckning produkter justerbar ränta inteckning

Du har hittat ditt drömboende, du är redan kvalificerade för ett lån, och allt ser helt rosenrött. Först.

När du börjar att korsa den verkliga hem bedömning, lån amortering, din handpenning, och alla de punkter som måste vara ansluten för att göra drömmen till verklighet, inser du plötsligt att du kanske inte ha råd med en betalning på Fast ränta inteckning plan. Vilka andra alternativ finns?

Tja, det är den justerbar sats inteckning som är en nära kusin till fast ränta inteckning, bara lite mer riskfyllda.

Vilka fördelar Justerbar Rate erbjudandet Mortgage alternativ, och vad är de nackdelar, om något?

Denna artikel undersöker fördelar och nackdelar, om någon, av den justerbar sats inteckning.

Justerbar ränta inteckning, eller ARM, är ett mer prisvärt alternativ för villaägare som har en ganska stram månadsbudget, och som har ett behov av större hus, lägre betalning.

Den typiska ARM kunden vill bygga eget kapital i deras hem, men de behöver den lägsta månadskostnaden möjligt för ett visst antal år.

Husägare här programmet mest fördelar är den enskilde som förväntar intäktsökningar att inträffa inom några korta år, men har också en växande familj med behov av utrymme.

En ARM fungerar på detta sätt: när du ställer in din inteckning på en arm, kommer den ränta du måste bara ställas in för en mycket kort tid, vanligen endast 6,9, eller 12 månader.

Vid slutet av denna period, kommer räntan omprövas, och om de har stigit baserat på Prime, kommer din ränta ökar också, återigen, för en kort inställd tidsperiod. Fördelen härrör från denna typ av lån, under dagens ekonomi, är att räntorna är på en all time low. Det motsvarar till stora besparingar för dagens bostadsköpare, och husägare som refinansiera.

Nackdelen med denna typ av lån uppstår när räntorna börjar stiga. När räntan stiger till det långivande institutet, ökar det också för dig som husägare.

Idag finns det avknoppningar på ARM basprodukt, som tillåter husägare att verka under en ARM för ett visst antal år, och sedan lånet omvandlas till en fast ränta inteckning. Det finns också armarna som erbjuder ett intresse enda alternativet för ett visst antal år, då den konverterar till en grundläggande ARM för ett visst antal år, och då har du möjlighet att konvertera ARM till en FRM.

Den billån produktmarknaden kan vara mycket förvirrande, och ganska frustrerande om man inte tar sig tid att fullt ut undersöka och förstå dina lånemöjligheter.

En annan stor fördel för ARM, när räntorna är låga, är att det tillåter dig att bygga eget kapital snabbare än med en vanlig fast ränta inteckning. Men om räntorna börjar stiga, snabbt, din möjlighet att bygga upp eget kapital snabbt, är kraftigt minskat, eftersom mer av betalningen avser räntan på lånet.

Om du tillhör den kategorin av den typiska husägare, armar är inte lika attraktiva som de fast ränta inteckning, men låt oss inse det den typiska husägare kategorin verkar krympa.

Det finns så många alternativ med ARM grundmodellen, att armen optionslån har blivit mer populär än bara den grundläggande ARM. De 3,5,7 och 10 år armar som erbjuder räntor enda alternativen för en viss tidsperiod, eller som erbjuder 1% ränta för den första månaden, då det är armarna som erbjuder bara ränta för 3,5,7, eller 10 år, sedan en standard ARM är etablerad, eller en FRM är etablerad.

Inteckning industrin har gjorts tillgängliga så många inteckning val, att det ofta är mycket svårt för den genomsnittlige konsumenten att överväga alla alternativ och göra det mesta klokt val, bara för att du behöver ett kalkylblad och miniräknare bara för att jämföra alternativen, aldrig något emot att göra en beslut om de bästa alternativen.

Allt som allt, om du köper ett hem, och din inkomstnivå förväntas öka under de kommande 10 åren, eller dina kostnader kommer att drastiskt minska, skulle du dra förmodligen från den standard ARM som konverterar till en FRM.

Alla andra komplicerade alternativen fortfarande bara gynnas inte den genomsnittliga homeowner idag. Nu, om du inte råkar vara genomsnittet, och du har en finansiell rådgivare som kan arbeta med er noga, skulle jag rekommendera att du överväger alla de andra alternativen, men bara med hjälp av en utbildad finansanalytiker.

När allt är ditt hem ett köp du absolut inte vill äventyra.