inteckning processen förklaras

Jag har en webbsida som förklarar processen hypotekslån och jag tyckte det var omfattande men jag får minst en fråga en dag om lånet processen. Kanske är det oklart eftersom många saker som faktiskt händer parallellt.

Du bör alltid, ALLTID, shoppa räntor och hitta en lokal inteckning mäklare som du känner dig bekväm med, är erfarna och välrenommerade. Du kan inte säga genom att titta på webbsidor. Du ska plocka upp telefonen och ringa runt. Du bör ha en god uppfattning om din kredit historia för detta så låt dem inte drar din kredit när du får offerter.

ansökningsförfarandet:

Du ska gå in på mäklare / bankirer kontor och du fyller i en 1003 (låneansökan). Du bör också ta in dina kontoutdrag, konton pension, 401ks, W2s och skattedeklarationer och vad någonsin annars lånehandläggare begärt. Den lånehandläggare gör kopior och ger dig tillbaka dina original.

En ansökan kan fyllas i på nätet, men jag rekommenderar inte att du gör det. Fylla i en “on line” ansökan är ok om du vet vem du har att göra med och de är lokala. Detta kan spara dig en resa till kontoret. Men du ska aldrig bara fylla i en ansökan på nätet om du inte vet vem de är eller om de inte är lokala (även om de är ett stort varumärke bolag). Fyll inte i någon begäran om att föreslå flera erbjudanden som dessa företag säljer din information om och om igen.

Medan du sitter med lån officer han kommer att granska dokumentationen och med de flesta företag han kommer att dra din kredit rapport när du är med honom. Genom att nu du har bestämt det är företaget du ska arbeta med. Om inte, låt honom inte dra din kredit. Kom ihåg detta: för att dem att dra din kredit måste du underteckna ett dokument som ger dem ditt tillstånd.

Efter dokumentationen översyn lån officer kommer att berätta “baserat på den information han har” att du har rätt till “den här typen” av lånet. Han borde vid denna tid berätta om alla lån typer du har rätt till. Du bör tala om för-och nackdelar. Han kommer också att diskutera räntor och villkor.

Efter en fullständig diskussion av dina alternativ ni ska besluta om ditt agerande. Han borde vid denna tid ger dig en ärlig uppskattning. Lagen säger att han har tre dagar på sig att göra detta, men nu är den bästa tiden. I själva verket, om han inte gör det, skulle jag allvarligt fråga honom varför inte. LO lägger sedan all din officiella papper arbete i filen och vänder det till processorn.

bearbetning:

Processorn gör att alla handlingar är i filen, lägger papper i ordning, träder lagen i DU eller LP (automatiserade system) och sedan får en automatiserad godkännande eller stänga ner. Det är alltid “föremål för” underlag inklusive bedömning, inspektioner och titel arbete.

Bearbetning verifierar därefter anställning, verifierar uppehållstillstånd, beställer en bedömning, och beställer en titel sökning och titel försäkring. Jag tänker inte gå in dokumentationskraven här men det är när saker börjar hända parallellt.

När processorn har fått alla dessa kontroller, bedömning, och den grundläggande titeln arbete, kommer de att se filen en gång och om det fortfarande kan klassificeras med faktaunderlag de kommer att överlämna ärendet till långivarens garant.

Observera: På denna punkt hon inte har en titel politik eller garanti, men titeln bolaget har rapporterat att det inte finns några moln på titeln. Skam på processorn om hon glömde att beställa detta eftersom det kan fördröja ditt lån senare. Själva titeln politiken inte utfärdas förrän senare när garant ger en “klar att stänga”.

underwriting processen:

Långivarens garant granskar då vad som finns i filen, kör siffrorna, och verifierar att all dokumentation är närvarande och att det stöder DU eller LP godkännande.

Garant granskar också bedömningen och titeln på denna tid. Detta är en del av underwriting processen. Om det finns problem med bedömning översyn eller titel arbete de kommer att ta upp dem till processorn. Garant kan också välja att göra vissa omkontroll av sysselsättning och kontoutdrag. De kommer alltid att dra din kredit igen strax innan stängning.

Processorn kommer att kommunicera med LO och värderingsman och / eller titel företag att lösa problemen. Detta är en del av underwriting processen. Processorn samlar den begärda “grejer” och sedan vidarebefordrar all information till garant.

Först när garant är nöjd kommer de att ge en “ok att stänga”. Denna ok är vanligtvis föremål för mottagande av politiken titel försäkring från titeln bolaget. Titeln företaget fax eller sänder elektroniskt info till långivaren. Då långivaren sänder de avslutande dokumenten till stängning bolaget. Detta kan ibland ta två till tre dagar.

Du har ett möte för att stänga. Du underteckna de dokument och ditt lån är stängd och du får nycklarna.

Bearbetning tar bara en vecka efter att du har lämnat all begärd dokumentation. Den underwriting tar normalt cirka 14 till 28 dagar. I denna tid ingår kommunicerar med processorn om det finns några brister.

Varje lån filen är olika, varje långivare har olika krav och marknader varierar, så det är omöjligt att ge en exakt tid för varje steg.

Förstå sekvens och insistera ditt lån officer ger dig fullständig information om vad som händer. Om du inte förstår säg inte så. Detta är din inteckning. Kräv fakta. Lån officerare ibland använda branschens terminologi, fråga vad de menar om du inte förstår!