inteckning problem för egenföretagare

Mycket av verksamheten gäller i Förenta staterna är egenföretagare. Trots detta faktum, långivare har en björn av en tid att komma på sätt att hantera sådana människor.

Hem lån långivare som saker i en trevlig, ordnad box. De tycker inte om variationer. De vill vissa nummer visas på deras ansökningar. De vill då att ta dessa siffror och köra dem genom deras fina datorprogram, som sedan sparkar ut ett “ja” eller “nej” svar på om lånet bör göras. Egenföretagare låntagare passar inte inom denna trevlig, snygg box scenario.

Några sagolikt framgångsrika egenföretagare har stora problem att få bostadslån. Hur kan detta vara? Jo, problemet är att de inte ser så framgångsrika på sina skattedeklarationer. Detta beror på det faktum att det finns en inneboende konflikt inblandade mellan en deklaration och en inteckning ansökan.

Som vi alla vet, är målet med skatter för att minska vår beskattningsbara inkomsten. För egenföretagaren, innebär detta avdrag allt inklusive diskbänken. Självklart, de avdrag måste vara och bör vara laglig. Målet är dock att visa så lite skattepliktig inkomst i slutet av den smärtsamma processen att fylla i sin självdeklaration. Det låter bra, men leder till ett problem när de ansöker om ett lån.

En av de största faktorerna i att låna pengar för fastigheter är din inkomst. Specifikt, hur mycket du gör i förhållande till vad du vill låna? Nå, kommer de flesta långivare kontrollerar din deklaration att göra bestämningen. Nu ser du problemet. Den inkomst du minimerat i skattehänseende dödar dina utsikter till att få ett lån! Det är den veritabla catch-22.

Så, har ni några alternativ för att komma runt det här? Det finns ett par metoder. Den första är att få långivaren att eliminera papper avdrag vid beräkning av din inkomst. Du kan dra vissa saker som inte riktigt kommit ur fickan, såsom avskrivningar. Om långivaren kommer att avsätta dessa avdrag, kommer din inkomst att se bättre.

Den andra metoden är att sätta mer ner på köpet. Om du kan komma till en punkt där du lägger 25 till 30 procent ner, kommer en långivare bortser ofta dina inkomster frågor. Varför? Tja, måste du ha inkomster eller skulle du inte kunna komma upp med rejäl handpenning!

Att vara egenföretagare är bra tills det blir dags att ansöka om ett lån. Sedan kan det vara en riktig björn. Försök att arbeta kreativt med din långivare att hitta en lösning som fungerar för er båda.