inteckning överkomliga

När det gäller finansiering av fastigheter, är tendensen att tänka stort i förhållande till det belopp som du kan låna. I sanning, bör överkomliga vara en större fråga.

Under de senaste sju åren eller så, har många människor lånar pengar som galna när det gäller fastighetsköp. Detta är knappast svårt att förstå. Pengar har varit billigt. Lånebehov har varit ännu svagare. Med tanke på dessa omständigheter, har folk lånat belopp som de egentligen inte borde ha. Den fick sällan på problem dock, eftersom fastigheten uppskattar så snabbt. Om utbetalningarna blev ett problem, kunde de säljer bara huset och fickan en fin bit av förändringen.

Som du säkert vet, har fastighetsmarknaden genomgått en ganska betydande ångervecka. Värdering är obefintlig i stora delar av landet. Priserna faller. Låna pengar blir dyrare. Allt detta har kombinerat att utplåna mer än ett fåtal personer som har lånat mer än de egentligen borde ha. Om du inte tror mig, titta bara på den ökade utmätningar och fallerade lån.

Ökningen av avskärmning och standard väcker en viktig punkt som många har misslyckats med att förstå när det kommer till bolån. Poängen? Vad du har rätt till och vad du faktiskt har råd är ofta två olika olika nummer. Det faktum att du kan kvalificera sig för en $ 500.000 lån betyder inte nödvändigtvis att du ska låna detta belopp. Kvalificeringen beloppet bestäms av en formel, och våra liv är inte särskilt stabila nog att leva med dessa formler.

När de lånar pengar för ett hem inköp, är den avgörande frågan vad du har råd. Detta bästa indikatorn är att göra en budget och sedan räkna ut vad du kan hantera i förhållande till en månatlig betalning. När du börjar söka finansiering, hålla det numret i minnet. Om du har råd att betala $ 1.200 per månad, inte låna något belopp som kommer att resultera i en högre betalning. Detta kräver disciplin från din sida, men att hålla sig till din betalning numret kommer att hålla dig borta från problem ner linjen.

Sammanfattningsvis, det belopp som du har rätt till och det belopp du ska låna är nästan alltid två olika nummer. Räkna ut vad du kan bekvämt råd och hålla fast vid det.