inteckning och refinansiera tips skuld till inkomst nyckeltal

Skuld till inkomst nyckeltal, ofta kallad “DTI: s”, är en viktig beräkningsmetod som används i refinansiera, konsolidering av skulder, och köpa inteckning ansökningsprocessen. En skuld till intäktsrelation erhålls genom att dividera din månatliga skuld betalningar av din före skatt. Skuld till inkomst nyckeltal som slutligen används för att bestämma hur mycket pengar du kan låna, och en grundlig kunskap om DTIs kan hjälpa dig att få ut det mesta av din refinansiera, skuldkonsolidering eller köp inteckning transaktion.

Det finns två olika typer av skuld till inkomst nyckeltal som används i refinansiera, konsolidering av skulder eller köp inteckning emissionsgarantier, en Front End Ratio (eller “Front Ratio”) och en Back End Ratio (eller “Back Ratio”).

Front Ratio beräknas genom att dividera summan av din totala månatliga boende kostnader, som består av din inteckning betalning, inklusive huvudsakliga intresse skatter och försäkringar samt husägare avgifter förening, obligatoriska avgifter underhåll, gemensamma avgifter i en utveckling och inteckning försäkring om tillämpligt.

The Back Ratio liknar den främre förhållandet, men på toppen av grundläggande boendeutgifter bakändan förhållandet även dina andra månatliga skuld betalningar, i synnerhet konsument skuld betalningar, i beräkningen. Exempel på månatliga konsumenternas skulder är ditt kreditkort räkningar, betalningar bil, personliga eller studielån, etc. Exempel på poster som inte normalt ingår i ett backend förhållandet skulle vara liv, hälsa & bil försäkringspremier.

När din långivare utvärderar din ansökan, är de i själva verket försöker matcha din ansökan med utlåning kriterier för det program som du vill se om du uppfyller kraven för lånet. Medan det finns många faktorer, i att bestämma hur mycket pengar du kan låna och i vilken takt, är skuld till tal bland det viktigaste. En bra kredit, konventionell inteckning programmet kommer väldigt ofta att ha en skuld till tal krav på 33/38 – fram / back, vilket innebär att din månatliga boendekostnader bör vara mindre än en tredjedel av din bruttoinkomst per månad.

Om du gör $ 3,000.00 per månad, innebär att den maximala inteckning betalning du kan kvalificera sig för under en 33/38 program skulle vara $ 1,000.00 per månad inklusive huvudsakliga intresse skatter och försäkringar samt andra boendekostnader, och din kommer endast att tillåtas en total månatliga utgifter inklusive inteckning, kreditkort och andra skulder konsument totalt $ 1,140.00. Det kan tyckas vara mycket konservativ, och det är. Om du någonsin har fått avslag av en tegel och murbruk bank för en inteckning refinansiering, skuldkonsolidering lån eller för finansiering av ett nytt hem köp, är chansen att det hade något att göra med din programmets låga skuld till tal.

Många moderna långivare är inte så bekymrad över bakändan förhållandet alls och besluta endast på grundval av den främre förhållandet, och i fallet med en veteran VA lån, deras riktlinjer endast beröra ryggen förhållandet och ignorera fronten. FHA lån kan du bära mer konsument skuld men med en högre inkomst krav, med en vanlig skuld till tal vägledning 29/41 – fram / back.

Progressiva långivare har nu program med utmärkta priser som tillåter individer att låna upp till 100% finansiering och i vissa fall upp till miljontals dollar på ännu bättre priser än många av 33/38 program, men som tillåter en skuld till tal upp till 55% eller ens 60% i vissa fall, om du bevisa din inkomst genom skattedeklarationer och W2 formulär eller helt enkelt ange hur mycket du tjänar. Dessa avslappnad skuld till kriterier intäktsrelation kan du låna lättare utan rädsla för avstötning, och desto bättre din kredit och större din handpenning vid ett köp eller eget kapital i händelse av en refinansiera eller skuldkonsolidering mer avslappnad dessa kriterier kan vara. Skuldkonsolidering program kan ofta göra det mycket lättare att kvalificera sig om man mandat att vissa konsumenter skulder konton direkt betalas ut, och därigenom minska din månatliga betalningar konsument skuld. Kontakta ett nationellt kapabel inteckning mäklare så att du har tillgång till ett brett utbud av program, och vara ärlig med ditt lån officer om dina inkomster och skulder och det kommer att gå smidigt. Kom ihåg, de vill få dig de pengar du behöver, och kommer att arbeta med dig för att se till att händer.