inteckning och refinansiera tips avgör din inkomst

När du ansöker om en refinansiering, skuldkonsolidering eller köp inteckning, en av de viktigaste faktorerna för att kvalificera för lånet är din inkomst. Det kanske inte verkar så mycket av en överraskning, men du kan bli förvånad över alla de olika sätt på vilka intäkter kan beräknas baserat på hur väl du kan dokumentera det, och hur mycket det kan påverka ditt lån process. Få ett försprång på lånet officer och lära sig att bestämma din inkomst själv.

Din långivare tittar på din inkomst på basis av hur väl du kan dokumentera det, och gör att du kan låna mer pengar till lägre ränta ju mer du kan dokumentera din inkomst. Om du har varit i ditt jobb ett tag och har år av W2 uttalanden, IRS filspån, och kontoutdrag du faller förmodligen i den kompletta dokumentationen eller “Full Docs” korg. Normalt kan du låna de pengar som andel av fastighetens värde med en full doc inkomst kontroll.

Om du är på en lön och du får två kontroller i månaden, ta bruttobeloppet före skatt på din check och multiplicera med 2. Det är det, det är din inkomst (naturligtvis måste du presentera en lite mer dokumentation långivaren!).

Om du får betalt en gång varannan vecka kan du multiplicera bruttobeloppet före skatt på din check med 26 (eftersom det finns 26 löneperioder i ett år) och sedan dividera med 12, antalet månader under året.

Timanställda ska multiplicera sin timlön med 173 för att få sin månadslön, såvida du tjäna stora övertid eller provisioner.

I det fall du tjäna stora övertid eller provision / bonus, måste du dra ut din W2s från de senaste åren och genomsnittliga dem, oftast bara de senaste två åren använts. Så lägger upp alla källor till dokumenterad inkomst för varje år och dividera med 24.

Egenföretagare / 1099 individer bör dra ut lista C i sina två senaste skattedeklarationer, lägga upp Profit linjen (som indikerar hur mycket pengar du berättade IRS du gjorde) för båda åren och dividera med 24.

Om du tjänar pengar från uthyrning av fastighet eller någon del därav, måste du ha ett juridiskt hyreskontraktet och nödvändiga lokala godkännanden för att hyra fastigheten bara för att inkludera hyresintäkter alls, och du kommer bara att kunna använda en del av detta hyresintäkter eftersom långivarna kommer att anta att det finns en viss risk för vakans i framtiden.

Om du inte kan fullt ut dokumentera och verifiera din inkomst eller huvuddelen av den kommer från provisioner, bonusar eller egenföretagande du kanske kan tillämpas på grundval av “angiven inkomst”, där om du har en tillräckligt hög kredit värdering (i de flesta fall 620 eller bättre, men i speciella fall så lågt som 580) är det tillåtet att helt enkelt konstatera att långivaren vad din inkomst är. Redovisade intäkter låneprogram minskar generellt mängden pengar du kan låna i en kontant ut refinansiera, skuldkonsolidering eller köp lån, och människor som är på en fast inkomst, såsom social trygghet eller pension berättigar inte till redovisade intäkter program. Det finns också en mängd begränsade dokument program och även någon handling eller “inga docs” program inteckning tillgängliga för personer med god kredit och fasta inkomster som behöver låna mindre än 70% av värdet på sin egendom.