inteckning nyheter – ying och yang av bostadsbristen

Läs inteckning nyheter och mycket av det du ser är jämmer och elände om branschen, och förfärliga beskrivningar om värsta scenarierna case bostäder. Men det finns två sidor av ett mynt, så det är bara rättvist att också påpeka potentiella heads up nyheter om inteckning och trender bostäder.

Mortgage nyheter uppskatta negativa aspekter till bostadsbristen:

Ett. Man har uppskattat att det kan finnas upp till 8 miljoner utmätningar i slutet av 2012.

2. Upp till 19 miljoner husägare kan skyldig mer än deras hus är värt 2010.

Tre. Inventeringen av bostäder till salu skulle kunna fördubbla den nuvarande volymen i slutet av 2012.

4. Medianvärdet hem priset i vissa områden beräknas sjunka ytterligare 20% eller mer.

Fem. Nytt hem starter skulle sjunka med 67% jämfört med toppen på byggmarknaden.

Mortgage nyheter om möjliga positiva element till bostadsbristen:

Ett. Alla bolån nu finansieras bör ha en låg risk för fallissemang eftersom bolåneinstitut har gått tillbaka till att använda konservativa underwriting riktlinjer.

2. Boräntor bör fortsätta att vara låg, vilket skulle möjliggöra kvalificerade låntagare att köpa ett hem eller refinansiera med ett mer överkomligt hus betalning.

Tre. Huspriserna kommer tillbaka ner till rimliga nivåer som ger möjligheter för första gången Hem köpare och andra potentiella köpare att delta på bostadsmarknaden igen.

4. Statliga inköp av inteckning värdepapper bör ha en stabiliserande effekt på bostadsmarknaden och ge mer pengar för inteckning refinansiering och inköp hem.

Fem. När fler människor köper hem på grund av sänkta huspriser och lägre bolåneräntor, det finns en större chans att hem värden stabiliserande och ett hölje återhämtning förr snarare än senare.

Det har sagts att förutsägelser är svårt, särskilt om de handlar om framtiden. Förståsigpåare och förkunnar erbjuda sina åsikter, torgför båda sidor av frågan. Vissa tillbaka sina krav med komplicerade kalkylblad och andra med enkel logik, såsom, om bolåneräntor är låga och hem priserna ner 40%, då människor kommer att köpa hem. Det har också föreslagits att den nya invandringen och en babyboom behövs för att återgå till ära dagar. Oavsett om ditt glas är halvtomt eller halvfullt kan bero på hur du bearbetar nyheter, eller hur du påverkas av verkligheten.