inteckning modifiering virrvarr

Efter den ekonomiska kraschen, var bolåneinstitut gett räddningsaktioner från den federala regeringen med målet att långivarna skulle hjälpa amerikanerna stanna i sina hem och fortsätta att betala en reducerad summa om de kvalificerat sig för en modifierad inteckning. Detta är potentiellt en stor hjälp för dem som kämpar för att betala sina amorteringar på grund av den kämpande ekonomi, särskilt som de flesta av de villaägare som är har sina hem avskärmad på har subprimelån som varit vanligt under de senaste åren för bostadsköpare som har mindre än perfekt kredit.

Men som Obama-administrationen har upptäckt några av de långivare som har fått stora summor pengar för att hjälpa de amerikanska folket har gjort väldigt lite överhuvudtaget. Det amerikanska finansdepartementet har spenderat eller dedikerade enorma summor pengar till finansiella institutioner i syfte att minska antalet utmätningar i hela landet. Som svar, har några av de stora bankerna som har fått medel gjort väldigt lite för att lindra situationen.

Under den första veckan i augusti 2009, publicerade Obama-administrationen den första av många månatliga rapporter avseende bankernas stöd till de villaägare som kvalificerar för hypotekslån modifiering eftersom de har halkat efter på sina betalningar för att undvika att ha dessa hem faller till avskärmning. Så många som två och en halv miljon bostäder kan falla i avskärmning i år förväntas.

Tyvärr har hypotekslåneinstitutens bailout avslöjats som en besvikelse efter den första av dessa rapporter. Några av de långivare, som Bank of America och Wells Fargo, har bara förlängts erbjudanden om ändringar mellan 12 och 13 procent av pensionsgrundande husägare. JP Morgan bank sitter i andra änden av skalan med modifikation erbjuder kör på ca 30% av de stödberättigande husägare.

Det skulle visa sig vara intressant vad resultatet av de publicerade månatliga siffrorna är, med dina siffror vara lätt tillgängliga för allmänheten ibland kan vara en stimulans för företag eller företag att göra ett bättre jobb. Visst, skulle ha dessa statliga medel som används på det sätt som de är utsedda att vara ett steg framåt åtminstone.

Förhoppningsvis, med lanseringen av dessa fakta och siffror, kommer bankerna som har ivrigt accepterat statliga räddningsaktionerna känns mer förpliktad att göra vad som behöver göras och hjälpa frustrerade och fastspänd husägare hitta ett sätt att göra sin avbetalning eller åtminstone inte förstöra deras kreditbetyg. Åtminstone är det dags att vi ser fler stora företag till svars för vad de gör med sina federala räddningsaktionerna.