inteckning modifiering vettigt

Vår nuvarande ekonomi är mycket sjuk. Förlust av arbetstillfällen på en rekordhög nivå, bostadsmarknaden nedgången, och de brister inom banksektorn är alla symptom på sjukdomen. De arbetslöshetssiffror fortsätter att stiga och, som ett resultat, utmätningar öka. Vi kan luta oss tillbaka och önskar att vi hade ett nytt jobb, önskar att vi kunde sälja vårt hus eller refinansiera, och vi önskar verkligen att bankerna var snällare och mer tålmodig med vår oförmåga att betala den ökade inteckning betalning. Så vill vi och väntar men magisk ande visas inte. Det är nu dags för handling!

Mortgage modifiering är en del av president Obamas avskärmning förebyggande program. Administrationen tilldelade $ 75000000000 till lån modifiering planen. Designad för att ge incitament till låntagare, reparatörer lån och investerare inteckning, kommer regeringen att subventionera räntesänkningar. Planen har inte utformats för att använda skattebetalarnas pengar för att hjälpa låntagare som skyldig till bedrägeri genom att ligga på sina låneansökningar eller oansvariga husköpare. Modifierade bolån kommer att resultera i minskade utbetalningar för fem år. Förhoppningen och målet är naturligtvis att låta ansvariga husägare möjlighet att stanna kvar i sina hem. Som en extra bonus, kommer låntagare som förblir aktuell med det nya betalningssystemet få upp till $ 1000 varje år som en huvudman minskning av inteckning för fem års löptid modifieringen.

Lån reparatörer och investerare inteckning kommer också att dra nytta av planen. Varje lån ändring kommer att resultera i $ 1,000 till lånet serviceföretaget tillsammans med ytterligare årlig bonus om låntagarna fortsätter att göra de nya stöden. Mortgage investerare erhåller en engångsbetalning på $ 1,500 för varje utförande lån omstrukturerades enligt planen riktlinjer.

Bedöma de alternativ och möjligheter som inte finns i din värld. Om du är anställd, gudskelov och oroa dig att hitta ett nytt jobb när vinden vänder – och det kommer! Om du står inför avskärmning eller om det har blivit svårare och svårare att göra inteckning betalning, kan en inteckning ändring vara svaret. Även om de nya statliga ekonomiska incitament till banker bör ha banat en smidigare väg för låntagare som söker en inteckning modifiering, har verkligheten varit helt annorlunda. Låntagarna har haft långa väntetider, ofullständig information och förståelig frustration.

Ta kontroll över din egen ekonomiska situation. Du kan göra din egen inteckning modifiering. Ja, det kan du! Och, mer goda nyheter – du kommer att spara tusentals dollar. Om du står inför avskärmning, kan en inteckning modifiering rädda ditt hem. Om du kämpar för att betala den månatliga inteckning, agera snabbt. Ju snabbare du tar kontroll och agerar, desto bättre chans för en lyckad inteckning modifiering. Okej, jag är övertygad. Jag behöver en inteckning modifiering. Var börjar jag?

Ditt första steg bör vara en fullständig ekonomisk inventering. Vad är din inkomst och vilka är dina utgifter? Hur mycket pengar har du i slutet av månaden när allt har betalats? Var noga med den här informationen är korrekt och fullständig. Banken kommer att behöva en förteckning över samtliga tillgångar och skulder. Denna börda måste vara en prioritet. Du vill vara beväpnade och redo när du tar steg två.

Steg två borde utföras så snart som möjligt. Du måste ringa långivaren. Låt dem veta om din situation och ditt behov av en inteckning modifiering. Se till att du tar anteckningar under samtalet och varje efterföljande samtal och hålla dina anteckningar organiserat och på ett ställe! Vara beredd att stå upp för dina rättigheter och kämpa för ditt hem. Ett varningens ord – du är inte i förarsätet så vara artig, förblir lugna men står fast och ihållande. Nästa, vara beredd att förklara varför du behöver inteckning modifiering. Det rekommenderas starkt att du har ett utkast till en umbäranden brev till hands när du ringer. När du når den punkt som du slutför svårigheter brev, kontrollera din stavning och grammatik. Återigen, vara artig och kom ihåg att tacka din bank för den förväntade samarbete och bistånd.

Jag är redo att kämpa för mitt hem, men detta låter komplicerat. Är inte det något enklare sätt? Yes! Lyckligtvis finns det en ny gör det själv inteckning ändring som omfattar en utförlig guide och en instruktionsvideo. Du kommer att få skript som vägleder dig genom telefonsamtal, blanketter för varulager, prov brev umbäranden och massor av tips och riktning. Detta är nu tillgänglig på nätet för mindre än $ 100.