inteckning modifiering – vad du behöver veta

Med arbetslösheten stiger till oanade nivåer och antalet avskärmad hem skyhöga verkar inteckning ändring vara den enda uppskov i sikte för hem ägare försöker rädda sina hem. Även om refinansiering är också ett alternativ, i dessa tider av osäkerhet trötta låneinstitut kräver inget mindre än prefekten kredit värdering. Men även om du har missat en inteckning betalning du inte kommer att vara belåningsbara i vilket fall ändra ditt bostadslån kommer att vara det enda alternativet
Vad är bostadslån modifiering?
Det innebär i huvudsak att omförhandla villkoren för ett lån som även kan innebära en kurs modifiering på ett sådant sätt att den månatliga inteckning betalning förs ned eller låntagaren kan också förvänta sig en viss mängd av lånet och / eller straff skall avskrivas.
Är du berättigad?
För att avgöra din rätt, kommer du bli ombedd att lämna in vissa handlingar som kommer att hjälpa det långivande institutet verifiera dina påståenden om ekonomiska svårigheter. Varje situation som har orsakat en dramatisk minskning av din inkomst kan fungera som anledning att söka inteckning modifiering. Så om du har gått igenom en skilsmässa eller om en familjemedlem har gått bort, dessa också skulle kunna kvalificera sig som de troliga orsakerna att söka inteckning modifiering. Andra orsaker kan inkludera reset ränta, arbetsrelaterad skada, kronisk sjukdom och arbetslöshet etc.
fördelarna med bostadslån modifiering?
Det finns flera fördelar med att välja en inteckning modifiering, den största fördelen är naturligtvis det faktum att du får behålla ditt hem. Dessutom, kan bostadslån modifiering fördröja avskärmning när du får din ekonomi i ordning. Vissa låneinstitut ger låntagaren ett val enligt deras program inteckning modifiering där de kan antingen undvika avskärmning eller banken kan ge ett moratorium för låntagaren.
Andra fördelar med bostadslån modifiering kan innefatta:
– En förlängning på lånet upp till 40 år
– Minskning av räntan
– En eventuell minskning av principen balans beloppet och delvis uppskov med betalningen.
Hur ska du börja proceduren inteckning ändring?
Det första steget bör vara att utbilda dig själv om de olika modifiering bostadslån program tillgängliga. När du vet om dina alternativ komma i kontakt med din inteckning leverantör. Du kommer att behöva lämna in relevanta dokument med ett bostadslån modifiering svårigheter brev att komma ifråga för en inteckning modifiering.
Om du funderar på lån modifiering, bör du se riktigt in i 60 minuters bostadslån modifiering. Det är en stor resurs som innehåller en hel del viktig information om processen för att ansöka om en inteckning modifiering. Den skapades av en expert som har ändrats många bostadslån. Det medföljer en professionell disposition svårigheter brev, och en på ett stöd i det fall du har några frågor. Det är ett måste för villaägare.