inteckning modifiering program – snabb hjälp för villaägare

Regeringen har finansierat ett program inteckning ändring som uppmuntrar bankerna att skriva befintliga bolån för villaägare som har upplevt ekonomiska svårigheter och kämpar med sina hus betalning. Kanske du har rätt!

Är ditt hus betalning blir svårare och svårare med varje passerande månad? Om du uppfyller kraven, kan du få ett lägre hus betalning genom att ansöka om detta program. Målet betalningen är under 31% av en husägare brutto månadsinkomst. Denna betalning beloppet ingår även fastighetsskatt, försäkring och husägare avgifter.

Den inteckning är faktiskt omskriven, inte bara refinansieras. Bankerna får en ekonomisk bonus för att göra dessa ändringar. Regeringen sätter flera verktyg till sitt förfogande för att uppnå den önskade hus betalning. De kan sänka räntorna, förlänga lånevillkor, minska huvudman, och avstå från förseningsavgifter.

Det riktigt bra sak är att du får ett ekonomiskt incitament, också! För varje år som du är aktuell på ditt hus betalning, får du $ 1000. per år, upp till 5 år! Det är en ansenlig del av kapitalbeloppet du kan tugga bort av din inteckning. Förhoppningsvis kommer den nya månadskostnaden vara överkomliga och bli mycket lättare för dig att undvika att bli sent.

Det första du måste kontrollera är om din långivare finns på den godkända långivaren listan för det federala programmet. Då måste du vara säker på att ditt lån backas upp av Fannie Mae och Freddie Mac. Lånet undertecknades på eller före den 1 januari 2009? Och, kan lånebeloppet inte vara mer än $ 729.750. Du måste förstå, också, att endast lån på primära bostäder är berättigade.

Den ekonomiska sidan av ansökan är något annorlunda än en vanlig låneansökan. Du måste skapa ekonomiska svårigheter som är en minskad inkomst eller ökade kostnader som du inte har kontroll över. Samtidigt måste man konstatera att du har tillräckliga medel för att betala den nya inteckning betalning på lång sikt.