inteckning modifiering och kort försäljning under 2011

Processen för att få en ändring hypotekslån eller en kort försäljning kommer att bli enklare under 2011. Komma sandbagged av din inteckning servicetekniker kommer att bli mycket mindre sannolikt under 2011 – om du följer de nya reglerna. Jag hjälpte nödställda husägare förbereda sina ansökningar inteckning ändring för flera framstående och framgångsrika advokater för arton månader. Hela processen bytte förra juni.

Först måste du veta att inteckning modifiering är nu en gör-det-själv inteckning modifiering. Samma för gör-det-själv kort försäljning. Någon annan sökning i Google, såsom undvika utestängning, förebygga avskärmning, avskärmning alternativ, eller stoppa avskärmning bör resultera i samma process.

Det finns två skäl för denna nya process.

Först har bankerna lärt sig att de inte kommer att ställas till svars för bristande förhandlingar i god tro om de inte lämna in en avskärmning. Ingen tredje part förhandlare kan få något åstadkommas på din nödställda inteckning som du inte kan få gjort själv. Även de mest fulländade inteckning advokater får sandbagged av långivare. Jämställdhet undanflykt.

Andra gör det nya systemet Rule antagits av Federal Trade Commission det osannolikt att någon tredje part förhandlare kan göra en vinst genom att hjälpa nödställda husägare. Det finns ingen fördel att betala någon annan att göra vad du kan göra själv. Detta enligt omskrivna nya regeln får full effekt i slutet av januari 2011. Jag kommer att visa dig hur man förhandlar din inteckning gratis.

Om du inte redan har, måste du skilja inteckning servicetekniker från inteckning investerare för denna övning. Din inteckning serviceföretaget är lite mer än en proposition samlare. De är den som gör ditt liv eländigt genom desinformation dig, förlora dina papper, strimla dina fax, och utestänga på dig när du tror att du är mitt i förhandlingar din inteckning. Din inteckning investerare, (och det kan finnas så många som åtta av dem,) håller faktiskt din inteckning not. Din inteckning serviceföretaget är juridiskt ansvarig för att kommunicera alla inteckning förhandlingar. Denna punkt kommer att vara avgörande i inteckning modifiering processen.

Att få en inteckning modifiering eller en kort försäljning utan inteckning brist är en tvåstegsprocess.

Först, när du är 45 dagar sen, har din inteckning serviceföretag beräknas ett nuvärde, vilket är den punkt där din inteckning investerare och du, som en ömsesidig lösning, kommer att gynnas mer av en inteckning modifiering eller en kort försäljning. De är de enda två alternativen. Endast din inteckning serviceföretagets förmåner från en avskärmning, plus alla förseningsavgifter och räntor. Det är kärnan i vår nuvarande inteckning skandal. Exakt definition av fastställande överhängande Default “var ett förbiseende i formuleringen och genomförandet av” Home Affordable Mortgage Plan “eller Hamp, och inteckning värdepapperisering röran som fick oss i denna situation till att börja med. I REST rapporten övervinner det överhängande Default tillsyn.

Hela poängen med Net Present Value är att hålla din inteckning serviceföretaget och investerare till svars för sitt ansvar i den här röran. Det är en objektiv beräkning som balanserar branschen inteckning förhandling, och ger husägare lika villkor i inteckning förhandlingar.

Du måste veta dock, att det inte är nödvändigt för dig att missa några amorteringar för att visa “svårigheter,” oavsett vad din inteckning serviceföretaget säger. Det är antingen missförstånd eller rent inteckning bedrägeri. Men din inteckning servicetekniker kommer förmodligen aldrig att fastna, som ni kommer att se.

Din inteckning serviceföretaget använder egenutvecklad programvara för att beräkna nuvärde. Den REST Report är samma mjukvara. Detta är en $ 2.800.000 programmet. Vi har exklusiv tillgång. Genom att skicka REST Rapport med dina verifikationer, visar du din inteckning investerare vad är den bästa upplösningen för din “nödställda inteckning.” Återigen, inteckning modifiering eller kort försäljning är de enda två rättsmedel. Tricket är att få din fil i händerna på din inteckning investerare och därigenom undvika all förräderi din inteckning serviceföretag.

Mortgage modifiering är inte en refinansiering. Kredit värderingar används inte för att utvärdera en modifikation. Mortgage modifiering är en omskrivning av villkoren för ett befintligt lån i syfte att mildra effekterna av en orolig tillgång till båda parter (husägare och inteckning investerare). Dessa modifiering termer följa en bestämd process och ordning av ersättning, vare Hamp-berättigade eller konventionell finansiering. Bankerna hade en befintlig modifieringsprocessen långt innan Home Affordable Mortgage Plan. AAllmänna översikt över typiska termer inteckning modifiering kan ses på: www.http://mortgage-monster.com/calculate_mortgage_mod.html. The Bottom Line:? Du bör få en ny “permanent” månatliga inteckning betalning som är 31% av din nya, stabila, månadsinkomst. I REST rapporten försäkrar det och använder det som utgångspunkt för beräkningarna. Utan REST rapporten, kommer din inteckning serviceföretaget bestämma vad de tror att du har råd med per månad. Återigen, vill du vara i kontroll av inteckning modifiering processen.

Nittionio procent av alla REST Rapporter aldrig presenteras i domstol eftersom inteckning reparatörer vet att spelet är upp när de ser det. Men du måste vara beredd på inteckning serviceföretaget dumhet, ineptness, eller bedrägeri från en styrkeposition. Att veta att avskärmningen domstolarna erkänner REST Rapportera som ett fördomsfritt beräkning av Net Present Value säkerställer att domstolen kommer sidan med dig. De har alltid.

Varför? Eftersom inteckning reparatörer lärt sig att ingen domstol kommer att hålla dem ansvariga för att vara dum. Så länge de inte utestänga på dig, det finns ingen skada eller foul. Det finns ingen anledning att betala en tredje part att förhandla om din inteckning, eftersom de inte kan få något gjort som du inte kan göra själv. Jag ska visa dig. Först när de registrerar en avskärmning kan du, de nödställda husägare, stoppa dem i domstol. Varje bank har två separata avdelningar som sysslar med “oroliga tillgångar.” En är förlust lindring Dept och den andra är den avskärmning Dept En avskärmning domstolen kommer att hålla inteckning serviceföretaget ansvariga så att de inte utestänga på dig bakom din rygg. Du stoppa dem genom att bevisa att du försöker förhandla fram en ömsesidigt fördelaktig lösning på ditt “Troubled Asset.” Du använder objektiv REST rapporten att bevisa dessa beräkningar till domstolen.

Det andra: att bevisa god tro att din inteckning investerare, du post varje stödjande dokument av certifierad post, begärde kvitto. Dessa intäkter blir en del av din fil som du kan skicka som bevis i domstol avskärmning försvar som kan uppstå. Ju förr du filen, desto mindre avgifter inteckning serviceföretaget kan fästa eftersom du har bevis på att de fått dina dokument / fil. Översatt: Inga fax.

Vi har obekräftade uppgifter om att en välkänd långivare hade en fax i deras förlust lindring kontor som matas direkt till deras dokumentförstörare. Det är inget skämt, heller.

När du ringer din inteckning serviceföretag, kommer du helt enkelt prata med ett callcenter. De kommer att läsa en datorskärm förberedd för dem med en förlust lindring avdelning som fördelar genom avskärmning och avgifter, inte genom inteckning modifiering eller kort försäljning. Du kommer aldrig någonsin prata med en myndighet beslutsfattaren på telefonen. Få din inteckning serviceföretagets postadress, begära en inteckning modifiering eller kort försäljning paketet och få av telefonen. Allt annat avfall bara din tid och ökar din stress.

Återigen, du behöver inte missa avbetalning för att visa “överhängande standard.”

Om du tror att det du hör i telefonen från din inteckning serviceföretag, gå ut och prata närmaste träd. Samma behörighetsnivå. Din inteckning serviceföretaget är helt enkelt en proposition samlare, och personen på telefonen inte är en bank officer. Du vill kommunicera med din inteckning investerare. Det betyder certifierade post begärde Kvitto, period. Återigen, inga faxmeddelanden.

Vi har kört nästan 1500 REST Rapporter med häpnadsväckande resultat, både i och utanför domstol. Om av någon anledning, ignorerar din inteckning serviceföretaget de obestridliga beräkningar av REST rapporten, en avskärmning domare kommer inte. Har inte.

Tänk din inteckning servicetekniker framför domaren: “Mr Lender, är dessa dina beräkningar, med din programvara?” Långivare: “Ja domare, de är.” Du har just visat brist på god tro hos din långivare. Game over.

Tänk din inteckning investerare kommer till sin inteckning försäkringsgivare (Läs FDIC):. “Så, Mr Investor, beräkningar med din egen programvara visar att en inteckning modifiering eller kort försäljning var den bästa lösningen på detta nödställda inteckning och du vill att vi ska betala er för denna avskärmning? Vi tror inte det. ” Game over. Din inteckning investerare kan inte bevisa att avskärmning var bättre än inteckning modifiering eller kort försäljning för att samla sina försäkringar om “nödställda inteckning.”

Din inteckning serviceföretaget räknar på din brist på kunskap och frustration så inteckning investerare kan samla på Loss Sharing avtal med Federal Deposit Insurance Corporation, eller FDIC. Din inteckning investerare har inget att förlora.

Nästa, efter att du officiellt lämna dina verifikationer, inklusive övriga rapporten på toppen, ring din lokala länet förvaltare och / eller tingsrätt en gång i månaden för att se till att din avskärmning fall inte på adresslappen. (Du kanske kan göra det på nätet, men det är inte något att lämnas åt slumpen.) Tills det är, njut av din fria hus. Din inteckning serviceföretaget KOMMER sträng du tillsammans med ett löfte om en inteckning modifiering och utestänga på dig bakom din rygg. Vi ser det hända hela tiden. Om det är på adresslapp, marsch på ända ner till din avskärmning domstolen, ifrågasatt avskärmning, och lämna in en kopia av hela filen (inklusive certifierade post kvitton och REST Rapport på toppen,) som bevis på din avskärmning försvar. Titta på dina brottsligt avgifter och räntor smälta bort.

Tänk så här: Din domaren bor i ditt distrikt. Du har just lagt fram bankens egna erkända och objektiva beräkningar, med inlämning till långivaren, (Läs: god tro). Återigen har resultaten varit spektakulär, både in och ut ur avskärmning domstol. Game over.

Slutligen, i mina två år att bistå nödställda husägare lämnar sin inteckning ändring eller korta applikationer försäljning, har jag hittat en spektakulär mall svårigheter brev. Ingen kan eller bör skriva brevet umbäranden för dig. Men det finns beprövade aspekter till denna skrivelse att få resultat. Det krävs som en del av din ansökan, och jag vet att dessa aspekter. Tro det eller ej, detta är en mänsklig strävan. Du måste bara komma till ett beslutsfattande myndighet med ett erbjudande de inte kan vägra. Heh. Påminner mig om en film jag en gång såg.

Utgående varningar:

Du kanske eller kanske inte behöver eller vill ha, jurist på din inteckning modifiering eller kort försäljning resa. Men det finns gott om tid för det senare. Och du kommer säkerligen spara pengar ändå genom att göra forskningen REST Rapport för din advokat ändå. Kriminaltekniska lån revisioner är en separat fråga också.

The Home Affordable Utestängning Assistance. eller Hafa, tillhandahållande av Hamp (Home Affordable Mortgage Plan) har varit ett stort misslyckande. En erfaren inteckning investerare kommer att vara mycket mer skickliga på att förhandla din inteckning brist. Inteckning reparatörer gör allt de kan för att sandsäck investerare eftersom de vill att alla nödställda inteckning vinst till sig själva. I REST rapporten tar alla dessa travestys ifrån dem och låter dig göra vad är i ditt bästa intresse. När du åta sig Hafa, det finns ingen flykt. Det finns inga rapporter om nöjda husägare som jag kan finna, och många, många rapporter om RE agenter som ångrar det. Hafa skriven av bankerna. ‘Nuff said..

Om du har hört talas om Mers dator, eller datorn som beräknar och värdepapperiserar nästan alla bolån i USA idag, måste du veta att en dator inte kan utestänga. En människa måste visa upp till utestängning domstol för att presentera inteckning innehavaren avskärmning fall. I REST rapporten kommer att ta all företräde i alla fall presenteras av din inteckning servicetekniker. Detta verkar vara i centrum av “Foreclosuregate” eller “Robosigner ‘skandal. Game over.

En inteckning brist är skillnaden mellan den nuvarande inteckning balans i en kort försäljning, vilket kommer att inkludera förseningsavgifter och ränta staplade på av din inteckning serviceföretag, och försäljningspriset på balansdagen. Du, säljaren kommer att hållas ansvariga för denna brist för 7 till 10 år efter balansdagen. Den enda chansen du har att förhandla om din inteckning brist är innan stängning på din fastighet.

Du kan återhämta sig från kredit konsekvenserna av en kort försäljning av leasing-optioning annat hus i två år och därefter vara i stånd att köpa den. Deed-i-stället och utestängning kommer att hålla med dig för 7-10 år. Med bara en liten ansträngning, kan du hålla din egendom och kredit värdering skadan till ett minimum.