inteckning modifiering krav för att utnyttja lånet modifiering program

För att erhålla presidentens program lån stimulans, finns det några inteckning modifiering krav att uppfylla. Eftersom denna modifiering är ett sätt att hjälpa de amerikaner som står inför hemma avskärmning, är det inte delas ut bara till någon. Även om det är sant att miljoner amerikanska husägare är kapabla att utnyttja $ 75 miljard budgeten för detta program från regeringen, så gäller det inte alla. Orsaken bakom denna logik är så att banker och finansinstitut kan fortfarande kunna få lite pengar istället för att helt vända ett negativt belopp på ditt bostadslån med dem.

Så att du kan vara berättigad att uppfylla kraven, det finns fem grundläggande kriterier som du måste ha. Den första av dessa, måste den nuvarande hem som är under diskussion vara din primära bostad för att leva. Lånet modifiering program är inte lämpad för bostäder som antingen semester, hyra eller sekundär hem. Eftersom budgeten är tänkt att hjälpa till att rädda hem av amerikanska familjer, vill regeringen att hjälpa dem som behöver deras primära hem först innan ens göra en enda blick på dem som bara vill spara sina sekundära adresser.

Nästa krav att du ska uppfylla är att du måste stå inför en pågående ekonomiska svårigheter eskalerar från en förlust av arbetstillfällen, sänkt lön, sjukhusräkningar, en ökning av din inteckning betalningar, eller ens något litet som är utanför din kontroll. Om du upplever någon av de ovan nämnda svårigheter, då du säkerligen kvalificerad att få ett stöd för lånet modifiering.

Bortsett från de två ovan nämnda, om ditt hem värde har sjunkit under 15%, kommer det att ha en större chans att få ett bättre lån godkännande genom programmet. Dessutom, om du har ansökt om konkurs eller har också fått hjälp av det här programmet, är du inte längre berättigad att ansöka. Slutligen bör godkända inteckning långivare som kan erbjuda sådana statliga program se till att lånebeloppet när ändringen har beräknats är inte högre än 31% av inkomsten för en husägare. För att göra detta, kan lånevillkor och bolåneräntor ändras som bedöms nödvändigt.

När du uppfyller ovanstående krav inteckning modifiering, kan du sedan hitta sätt på hur du kan ansöka till programmet med din långivare. Detta innebär att du måste förbereda de nödvändiga ekonomiska dokument som kommer att stödja din nuvarande ekonomiska slum genom dina kontoutdrag, resultaträkningar, lönebesked och andra dokumentationer.