inteckning modifiering härdsmälta

Lån ändring program dessa dagar är fortfarande inte når husägare, som är i behov av förebyggande av avskärmning och kreativ finansiering, och i ett stort antal fall, dessa räddningsaktion program slå tillbaka även om de når de berörda individerna.

National Association of Advokatbyrå Consumer Konkurs (NACBA) har gjort följande synpunkter i frågor som rör sådana härdsmälta problem:

• När lånet ändring systemen skrivs, mindre än en av tio av dem resulterar i lägre huvudsakliga balans på det aktuella lånet.

• Mer än femtio till sextio procent av de lån ändringar vänder obetalda räntor och avgifter till större, skulder mot slutet av inteckning.

• Mindre än trettiofem procent av systemen inteckning modifiering minskar den månatliga betalningen bördan för villaägare.

• Mer än fyrtio fem procent av lånet modifiering program inkluderar dolda kostnader och ökade utbetalningar.

Bostadslånet ändringar, som beviljas på långivare godkännande, gör permanenta ändringar i villkoren för den befintliga inteckning, med avsikt att sänka de månatliga betalningarna och göra lånen mer lätt och prisvärt att husägarna.

Dessa system är i grunden konstruerad för villaägare som kämpar för att göra sin avbetalning, och inte för de människor som är berättigade till refinansieras lån eller de som kan bekvämt betala sina inteckning omgångar.

Den inteckning modifiering är en av de bästa metoderna för att ge en viss lättnad för fastighetsägare och stoppa utmätningar, för dem som inte är berättigade till refinansieras inteckning, som, å andra sidan är ett program som ger helt nya lån för att betala av den befintliga bostadslån.

Andra alternativ inkluderar kort försäljning, där långivaren beslutar att förlåta någon del av skulden om ägaren finner en köpare till huset), ansökan om konkurs. Eller auktionering – Alla dessa alternativ kosta konsumenten hans hus.

De lån ändringar allmänhet inte kräver några avgifter som ska betalas till långivaren och involvera inteckning innehavaren eller långivare att sänka intressen att göra månatliga betalningar lättare eller konvertering av lån med justerbara räntor (ARM) till fast ränta inteckningar (FRM) med en löptid på 30 år.

En inteckning är en av de mest komplexa former av transaktioner som existerar. lån modifiering är också ett okänt område för de flesta människor, alltså människor behöver någon som kan ta fram dem genom hela processen och berätta för dem vad de behöver och vad de inte behöver.

Tillsammans med sänkning av räntan och låsning i räntor, mindre vanliga modifieringar inkluderar tillägg av missade betalningar till det återstående lånet balans och förlängning av löptiden för lånet.

En minskning i princip är den minsta gemensamma nämnaren för lån modifiering, där långivaren sänker huvudsakliga balans på hypotekslån.

Minskad rektor tillsammans med stora räntesänkningar, var kärnan i FDIC: s (Federal inlåning Insurance Corporation) lån ändringar programmet: “Det lån ändringar programguiden”.