inteckning modifiering förklarade

En inteckning modifiering är en förändring av din låneavtalet med kvarstad innehavare (bank eller annan finansiell institution). Syftet med en inteckning modifiering är att sänka din månatliga betalningar för att göra dem mer överkomliga. Bankerna är mer mottagliga för inteckning ändringar i ljuset av de enorma förluster som de tar på utmätningar och blankning.

Bankerna är öppna för inteckning ändringar eftersom de försöker begränsa antalet bostäder som de binder sig och acceptera blankning på. Genom att godkänna en inteckning modifiering banken och husägare vinna. Detta betyder dock inte att varje inteckning modifiering begäran kommer att godkännas.

En inteckning modifiering kan vara en permanent förändring av villkoren för din inteckning eller en tillfällig förändring beroende på många faktorer. När du eller din inteckning modifiering företaget förhandlar villkoren för ändringen kommer du vill se till att du överväga både dina omedelbara och framtida ekonomiska mål och förväntningar.

Eftersom långivaren är den som har att ge slutligt godkännande av inteckning modifiering och därför är en part i transaktionen är de verkliga villkoren för inteckning förändrats. Detta skulle kunna omfatta en principiell förändring, en hastighetsändring, en term förändring eller någon kombination av dessa saker.

Det är viktigt för dig att förstå vad som håller på att ändras och den kortsiktiga och långsiktiga effekterna av dessa förändringar. En ny amorteringsplan bör ses över och frågorna innan du slutför din inteckning modifiering.

Många husägare söker juridiskt biträde när de letar efter en inteckning modifiering. De vet att anlita en advokat betyder någon specifikt fokuserar på deras behov. Långivaren huvudsakliga fokus är deras behov. Din primära fokus är din. Det är viktigt att se till att du till fullo förstår affären innan några slutgiltiga beslut.

Om du kämpar för att betala dina lån bör du tala med någon om att få en inteckning modifiering.

Relaterad information för inteckning ändring