inteckning modifiering – bostadslån modifiering process

Är du i Home Loan Modification processen eller funderar på att ansöka om en? Lån ändringar kan vara både tidskrävande och förvirrande. Här är några saker att tänka på om du är i färd med eller överväger ett lån modifiering.

Home Loan ändringar tar tid

Normalt kan det ta mellan 30 till 90 dagar för att processen ska bli klar. Tappa inte modet, men tänk på att det kan ta månader innan du hör tillbaka från din bank, Credit Union eller långivare. Du bör fråga när dina papper är sannolikt att slutföras och markera detta datum i din kalender. Detta är användbart som en påminnelse om du börjar få panik när du inte har hört från din långivare samt att veta när du ska ringa för att kolla på din behandling av ditt lån mod. Trots den tid det tar, kommer du inte att debiteras förseningsavgifter, men kommer detta inte att stoppa långivaren från att ringa eller skicka dig brottsligt meddelanden.

Bli inte rädd

Den federala regeringen har gett i uppdrag att långivare avstå förseningsavgifter och påföljder när man går igenom processen. Bara påminna långivaren representanter, när de kommer i kontakt med dig, att du inte och kommer inte skyldiga förseningsavgifter. Det är en bra idé att logga all korrespondens och telefonsamtal mellan dig och din långivare. Detta är en säkerhetsåtgärd, och du behöver inte transkribera samtalen, men skriver ner den allmänna idén och ton. Nu är också en bra tid att kolla in andra möjligheter om lånet ändring processen inte går igenom. Dessa månader kan vara nyckeln till att få ditt hus redo för försäljning om det blir nödvändigt.

Räknas alla för Home Loan Modification?

Du måste bevisa att du kan göra de modifierade betalningar både nu och i framtiden. För att göra det måste du bevisa din anställning och / eller en aktuell finansieringsöversikt. Härnäst kommer du att behöva visa ekonomiska svårigheter – till exempel en lägre inkomst eller mer kostnader. Varje husägare ekonomiska situation kommer att vara annorlunda, men förlusten av en make, förlusten av ett jobb, skilsmässa, sjukdom eller militärtjänstgöring är oftast kvalifikation för en last modifiering.

Att komma igång är enkelt

Ta dig tid att få de dokument du behöver, en ekonomisk redogörelse, bevis för svårigheter, svårigheter brev uttalanden långivare, kontoutdrag, etc. Kontakta din bank eller lån officer för att starta processen. Om du skräms av pappersarbete eller långivare, kan du betala någon för att företräda dig i denna fråga. Var säker på att du behålla kopior av alla uttalanden och göra vissa att läsa allt innan du skriver.

Home Loan Modification processen kan fungera för dig, men se till att du gör dina läxor och tänk på att alla inte kommer att kvalificera sig. Gör din del för att hålla koll på processen, bli informerade, och se till att du utforska alla dina alternativ.