inteckning miniräknare, spara pengar på din inteckning, arm räntor, amorteringar

fri inteckning miniräknare

Min gratis inteckning räknare är mycket lätt att använda. Jag ska gå igenom några enkla steg som ger dig de grundläggande kunskaper som du behöver innan du köper ett hem, och saker att göra när du redan har en inteckning.

Innan du får din inteckning

Det finns en hel del forskning jag vill göra innan ens söker ett hem. Jag gillar att räkna ut exakt vad jag har råd med, och vad banken kommer att tillåta mig att låna innan du hittar hemma hos mina drömmar. Gå till Free Mortgage Calculator hemsida och klicka på “Låna Power” räknare längst ner. Fyll i nödvändig information och det kommer att berätta för dig hur mycket du har råd med på månadsbasis. Se till att inkludera alla kostnader eftersom målet är att leva lyckligt och bekvämt. Så jag lade till en “Monthly Safety buffert” som ser till att du inte kommer inom en viss del av din inkomst. När du har fyllt i den information du kan se den genomsnittliga räntan och hur mycket av en inteckning du skulle ha råd.

Nu när du vet hur mycket du kan låna du kan bestämma vilken typ av hem som bäst passar ditt intresse! Banken har en annan beräkning som de använder för att tala om för dig hur mycket du kan låna. De kunde bara fråga dig vad dina räkningar är, men vissa skulle ljuga för att få ett större lån, så de kom med sin egen beräkning som i grunden inte mer än 45% av din bruttoinkomst. Exempel: Resultat – $ 5000.00/mo – du har råd med $ 2250,00 (inteckning betalning, skatter och försäkringar i kombination). Detta kan vara mer eller mindre än det antal du kom med, men ingen vet vad du har råd med bättre än du. Om du får in över huvudet kan det vara en mardröm, så var försiktig och ärlig mot dig själv om vad du har råd.

Redan har en inteckning

Jag vet att det är en hel del arbete för att få en inteckning och när du äntligen få i ditt nya hem du känner dig lättad och tycker att det är över. DET ÄR INTE! Det har precis börjat i mina ögon. Gå till Free Mortgage Calculator hemsidan igen och klicka på 2: a räknaren heter “Extra Återbetalningar”. Låt oss säga att du bara fick en inteckning för $ 100,000.00 på 6% över 30 år. Plug som i och du kommer att se att under de närmaste 30 åren kommer du att betala över $ 115,000.00 bara i ränta! Så, nu skriver $ 20,00 till “Ext. Rep Belopp “och du kommer att se hur mycket ränta du sparar genom att lägga till endast $ 20,00 per månad till din huvudman. Kan du tror att det är $ 11,465.00? Låter svårt att tro, men det är sant! Den har också förmågan att berätta att du kommer att spara 42 månader till ett värde av betalningar!

Låt oss se det från en annan vinkel – Vad händer om jag erbjöd dig möjlighet att inte göra 42 månatliga amorteringar under loppet av din 30 år inteckning genom att helt enkelt öka din inteckning betalning av $ 20,00? Naturligtvis skulle du ta det! Du skulle spara en massa pengar! Så hur kommer du på en extra $ 20,00 per månad? LÄTT! Jag har en sida på min webbplats tillägnad komma med små summor pengar varje månad så att du kan lägga till din inteckning och spara tusentals!