inteckning miniräknare låter konsumenter jämföra

Shoppa runt för ett bostadslån eller inteckning hjälper dig att få den bästa finansieringen affären. En inteckning-oavsett om det är ett hem inköp, en refinansiering, eller ett hem kapital lån är en produkt, precis som en bil, så det pris och villkor kan vara förhandlingsbart.

Du vill jämföra alla kostnader förknippade med att få en inteckning. Shopping, jämföra och förhandla kan spara dig tusentals dollar.

För att göra jämförelsen shopping lättare, har Federal Reserve infört en inteckning kalkylator på sin hemsida. Räknaren är utformad för att hjälpa dig att jämföra de månatliga betalningar och mängden kapital du kommer att bygga i ditt hem för flera typer av fasta och justerbar ränta inteckningar.

På webbplatsen kan du välja vilka typer av inteckningar du vill jämföra genom att fylla i räntorna för dessa lån. Du kan hitta information om räntor på internet, i tidningar eller från din bank, långivare eller mäklare.

Konsumenterna kommer att behöva jämföra åtminstone en fast ränta inteckning med åtminstone en justerbar ränta inteckning. Förutom att identifiera de typer av inteckningar de överväger, är konsumenterna uppmanas att tillhandahålla information om hem värde, primär inteckning belopp, andra inteckning belopp (tillval), privata försäkringar för hypotekslån (PMI), beräknade räntor och förväntningar om framtida räntor för justerbar ränta inteckningar.

Räknaren beräknar lånet balans under kommande år, hem kapital under kommande år, första månatlig betalning (amortering och ränta), framtida månatliga betalningar utan ränteförändring och framtida månatliga betalningar med en ränteförändring.

Den användarvänliga kalkylator ingår även ett kalkylblad inteckning shopping, en ordlista över inteckning termer, och länkar till styrelsens övriga resurser konsumentutbildning på bolån.

Enligt Federal Reserve Board guvernören Randall S. Kroszner, “Dessa jämförelser bör uppmuntra fler konsumenter att shoppa runt och jämföra inteckning erbjudanden.”