inteckning marknadsföring q & a – raka svar på vanliga frågor

Jag har ställt en hel del marknadsföring frågor från inteckning proffs under åren. Så det är på tiden att jag sammanställt dessa gemensamma frågor i en FAQ artikel för inteckning folks. Jag börjar med de tre frågorna jag får oftast.

Ett. vilka typer av marknadsföring är tillgängliga?

Det är säkert att säga att det finns fler marknadsföringskanaler än de flesta inteckning proffs någonsin skulle behöva på en gång. Det typiska mönstret är att experimentera med flera olika kanaler för att se vad som fungerar bäst, och sedan fokusera din energi och resurser på de bästa artisterna. Dina alternativ innefattar, men är inte begränsade till, följande:

Direktreklam brev och vykort
Search Engine Marketing (SEO, pay-per-klick, etc.)
PR / nyheter publicitet
Nätverk med fastighetsmäklare och andra folks inteckning
E-postmarknadsföring, att inkludera e-nyhetsbrev
Magazine reklam (som jag vanligtvis inte rekommenderar)

Återigen, är det viktigaste att tänka på att du måste experimentera med olika tekniker och strategier. Låt inte en inteckning mäklare berätta, “Jo jag försökte det, men det fungerade inte för mig.” En marknadsföring teknik som misslyckas för en person kan lätt lyckas för en annan. Det beror på publiken, utförande, tidpunkten och andra variabler. Så var inte rädd att prova nya saker. Experiment är namnet på detta spel.

2. Hur mycket ska jag spendera?

Detta är en svår fråga att besvara generellt, eftersom det finns så många variabler att beakta. Så istället för att ge din en viss procentsats eller siffra för din budget för marknadsföring, låt mig ge några tips för att göra saker på ett kostnadseffektivt sätt.

Först av allt, skulle jag rekommendera att fokusera en stor del av dina resurser (tid, energi och pengar) på att bygga en stark närvaro på webben. Detta gör att du kan generera leads och förfrågningar från potentiella kunder som använder Internet för inteckning forskning. Detta skulle omfatta att bygga en kvalitet webbplats med massor av bly generationens mekanismer, och sedan köra så mycket trafik till webbplatsen som möjligt.

Fördelen med att bygga en stark närvaro på webben är att det börjar att föreviga sig själv efter ett tag. Däremot kommer en tidningsannons eller annan form av betald placering upphör det ögonblick du slutar att göra betalningar. Men din webbnärvaro blir enklare och billigare att underhålla när du går längs. Så oavsett hur mycket du spenderar på din marknadsföring program, rekommenderar jag sätter detta överst i listan.

Det är också bäst att svida litet med dina utgifter, för experiment vi diskuterade tidigare. Sedan, när du ta reda på vilka metoder som fungerar bäst för ditt företag, kan du öka dina utgifter på dessa tekniker. Med andra ord, begränsa dina utgifter i ett tidigt skede – åtminstone tills du avgöra vilka metoder som fungerar bäst för dig.

Tre. vad är det bästa sättet att generera leads?

Kvalificerade leads är livsnerven i alla inteckning professionell marknadsföring program. Efter allt, du säljer inte en brödrost eller något annat litet-biljett objekt. Du säljer din förmåga att kvalificera sig någon för ett lån och eventuellt rädda honom eller henne pengar i processen. Så det bästa sättet att göra detta är genom att generera leads och förfrågningar från människor som handlar för ett bostadslån. Sedan kan du följa upp med dessa människor för att se om / hur du kan hjälpa till.

Det finns många sätt att generera inteckning leder dessa dagar. Jag berörde redan om vikten av att ha en väl synlig webbnärvaro med bly-generationens tekniker på plats. Det är värt att upprepa här. Om du inte skapar den typ av webbplats som producerar förfrågningar från potentiella kunder på en regelbunden basis, kommer du bli “instängd” i andra dyrare metoder såsom att köpa leder.

I själva verket är detta en så viktig fråga som jag har ägnat en hel serie artiklar till ämnet generera Internet leads via din webbplats. Se nedan för mer om detta.