inteckning management – väsentliga refinansiera överväganden

den enskilt största finansiella förpliktelsen

Din inteckning är förmodligen den enskilt största finansiella åtagande som du har i ditt liv. Den investering som du har i ditt hem kan ha stort långsiktigt värde, men på en månad för månad som denna omfattar en betydande kostnad. Den matematik för de flesta människor är enkel, ju mer du betalar på ditt lån, desto mindre du har att spendera på andra saker.

För att understryka denna punkt kan det vara av intresse att notera att år 1980 den genomsnittliga personen spenderade 25% av sin brutto månadsinkomst på boende kostnader. Vid 2005 som andel hade stigit till över 43%. Detta är egentligen inte en överraskning. Vi är alla medvetna om att bostadspriserna har stigit kraftigt under denna period. Inkomstnivåer har inte hängt med huspriser och som ett resultat bostadsköpare att hitta mer av sin lön går mot sin inteckning betalning.

Florida inteckning innehavare har akut känt effekterna som bostadspriserna under de senaste åren har rivaliserade dem i Kalifornien. Din inteckning kan konsumera mer eller mindre än genomsnittet 43% av din brutto månadsinkomst, men det är nog säkert att säga att det förtjänar att vara intelligent sätt.

inteckning förvaltning

Jag har varit en licensierad Florida inteckning mäklare sedan 1989. Mitt företag driver Mortgage Corp en Florida Mortgage Company är också licensierade i Georgia, Massachusetts, och Virginia. Under åren jag har sitt ursprung, refinansieras, och analyserat oräkneliga bolån. Jag är alltid glad när vi kan hjälpa en kund att göra ett intelligent beslut om sin inteckning. Aktiv, kan vanlig inteckning ledningen gör en stor skillnad i ditt liv. De rätta valen kommer att spara pengar. Ibland massor av pengar.

att refinansiera eller inte refinansiera

Aktiv inteckning management betyder inte alltid att agera. Aktiv inteckning förvaltning innebär en intelligent regelbunden översyn av tillgängliga alternativ. Ring din vänliga inteckning mäklare från gång till gång! Vi vill höra från dig. Vi tar alltid tid att hjälpa dig att förstå dina alternativ. Och alltid se till att du vet allt om de aktuella kostnaderna.

Begär en god tro uppskattning. Se till att din inteckning mäklare omfattar alla tredje parts avgifter och lagstadgade kostnader tillsammans med långivaren avgifter. Det är lika viktigt att tänka på dina personliga mål, hur lång tid kommer att vara i hemmet? Planerar du att gå i pension snart? Vilken typ av privat sparande planer har du? Vad är din riskaversion? Är en justerbar sats inteckning lämplig?

fast eller justerbar

Fast ränta inteckningar är ganska lätt att förstå. Justerbar ränta inteckningar å andra sidan kan vara överraskande komplicerade. Och det finns bokstavligen tusentals variationer av justerbar ränta inteckningar. Under de senaste fem åren negativ amortering justerbar ränta inteckningar har blivit populär. Florida inteckning låntagare har anammat dessa program för de annonserade låga betalning priser. Men dessa lån är komplexa, jag tror att väldigt få människor som får denna typ av inteckning förstår dem. Jag tror också att det finns inteckning mäklare aktivt säljer dessa program som inte förstår dem.

Vänligen ta din tid. Ställa massor av frågor. Ta anteckningar. Ställ fler frågor. Se till att du förstår indexet, marginalen, den anpassningsperiod för både tonen och betalningen. Det skulle inte skada att titta på det värsta scenariot. Kan du leva med det? Om din inteckning mäklare inte kan svara på dina frågor hittar en ny inteckning mäklare. Ditt ekonomiska liv kan bero på det.

Vad sägs om en 15 år fast?

Det fanns en tid då räntan på en 15 års fast ränta inteckning var konsekvent och betydligt lägre än räntan på en 30 års fast ränta inteckning. Mellan juni 2004 och juni 2006 Federal Reserve höjde styrräntan 17 gånger. Denna ränta påverkar direkt alla korta räntorna som Prime Rate. Under samma period de långa räntorna förblev mer eller mindre stabil. Nettoeffekten var att överbrygga klyftan mellan räntorna på kortare sikt bolån som de 15 år fasta och långsiktiga lån som den fasta 30 år.

Vid tidpunkten för denna skrift räntorna på dessa två lån produkter råkar vara exakt samma. Men detta bör inte ta 15 år fast ränta inteckning ute ur leken. För många människor är det ett utmärkt alternativ. Och det kan ändå spara massor av pengar.

Till exempel, är betalningen på en 30 års fast ränta inteckning för $ 100.000 på 6% $ 599,55. Betalningen på en 15 år fast ränta inteckning för $ 100.000 på 6% är $ 843,85. Det är en extra $ 244,30 per månad på 15 år inteckning. Men anser att de sammanlagda betalningar som görs på 30 år lånet skulle vara $ 215.838, jämfört med $ 151.893 på 15 år inteckning. Genom att välja 15 år inteckning du skulle spara $ 63.945. Och du får sluta göra inteckning betalning i 15 år!

bara ränta

Med tanke på den höga kostnaden för bostäder är det ingen överraskning att intresset bara program har blivit så populär. Florida bolånekunderna har sökt sig till dessa program för att göra allt dyrare bostäder överkomligt. Ett intresse bara inteckning kan vara lämplig om din enda bekymmer är kassaflödet. Under intresse bara tid du inte kommer att betala någon princip bort. Det finns många typer av intresse bara inteckning program. Majoriteten av intresse bara inteckning program är “bestämd period justerbar ränta inteckningar”. Detta innebär att de är fast under en begränsad tidsperiod, vanligtvis 3, 5, 7 eller 10 år.

Intresset enda perioden motsvarar vanligen räntebindningstid. När den fasta räntan löper lånet blir justerbar. En ny version av intresse bara inteckning värt att överväga är 30 år fast ränta inteckning med en 10 år bara ränta period. Du får fördelarna med låg ränta endast betalning i 10 år – men utan justerbar ränterisk väntar dig i slutet av intresse bara tid.

det är dina pengar

Hur ofta balanserar du din ekonomi, få en fysisk undersökning, gå till tandläkaren? Din inteckning kan ha en enorm inverkan på kvaliteten på ditt liv. Tänk på din inteckning från gång till gång. Ring din vänliga inteckning mäklare. Ha en pratstund. Ställ frågor. Det är dina pengar.

copyright 2007 James W. kemish. allt innehåll. alla rättigheter reserverade.