inteckning mäklare

När du ansöker om ett bostadslån, kan det vara svårt att avgöra dina alternativ och det bästa erbjudandet där ute. Inteckning mäklare kan hjälpa dig att handla för det bästa lånet för din situation.

inteckning mäklare

En inteckning mäklare är en oberoende professionell hjälpa husköpare med sin inteckning behov. Istället för ett lån officer för en bank, fungerar en inteckning mäklare vanligtvis med tiotals eller hundratals långivare. Denna självständighet gör att inteckning mäklare jakten på lån som passar kredit historia och särskilda behov utlåning av en person.

Låt oss anta att du har mindre än stellar kredit när du ansöker om ett lån på ABC Lender. Långivaren drar din kredit rapport och bestämmer att du inte omfattas av något av de lån som erbjuds av långivaren. Långivaren kommer att släppa dig som en sten och gå vidare till nästa potentiella låntagare.

Nu ska vi göra samma antagande om din kredit värdering, men satte en inteckning mäklare i stället för en långivare. Den inteckning mäklare kommer att titta på din kredit värdering, inkomster och totala upplåning omständighet. Mäklaren är då att ge dig alternativ och en rekommendation om den bästa lånet för dig. Istället för att hoppas få finansiering, är du nu i en situation där du utvärderar de bästa finansieringsalternativ.

Inteckning mäklare kan hjälpa någon, men är särskilt värdefullt i två fall. De två omständigheterna är dåliga krediter och dokument överbelastning.

Om du har dålig kredit, även hemska kredit, är en inteckning mäklare kommer att kunna jaga lån alternativ. Många gör misstaget att tro dåliga krediter hindrar dem från att få ett lån. Det gör det inte. Lånevillkoren kan kräva fler poäng eller en högre ränta, men dålig kredit utesluter inte bostad.

För vissa låntagare, kan den monstruösa mängd pappersarbete som krävs i lånet processen vara överväldigande. När du använder en inteckning mäklare, är dokumentationen hela övertogs av mäklaren och hans personal. I själva verket, inteckning mäklare har människor som kallas processorer på sin personal som inte gör annat än sammanställa, organisera och bearbeta all den dokumentation som behövs för lån. Den gör detta varje dag och är mästare i processen.

Beslutet att använda en inteckning mäklare är ofta en bra en. En bra mäklare kommer att hjälpa dig att få det bästa lånet samtidigt som själva lånet processen mycket enklare än att gå ensam.