inteckning mäklare vs inteckning bank

Många konsumenter tror att “inteckning företag” är banker som lånar ut sina egna pengar som inteckning. Men i själva verket kan alla företag som du arbetar med att vara antingen en inteckning bank eller kan vara en inteckning mäklare.

Mortgage Banker: En inteckning bank är en direkt långivare, vilket ger dig sina egna pengar, även om det kan ofta säljer lånet till den sekundära marknaden. Mortgage Bankers (annars känd som “direkta långivare”) håller ibland service.

Inteckning mäklare: En inteckning mäklare är faktiskt ett mellanhänder, han först gör lånet shopping och analys för låntagaren och sedan sätter långivaren och låntagaren tillsammans. De flesta av de långivare genom vilket mäklaren finner lån inte förhandla direkt med allmänheten.

Om du går igenom inteckning bank, skulle du spara arvoden mellanhand och kunde göra lånet processen ganska lättare. En inteckning bank skulle ge dig direkt godkännande av lån, medan en inteckning mäklare ger dig information second hand. Men hur som helst, många inteckning bankirer har sina egna begränsningar i vad de kan erbjuda. En i fallet, om du presenterar din låneansökan i dåligt ljus, skulle det leda till ett dåligt intryck framför bankir. Det föreslås inte att ljuga eller vilseleda en långivare, men man måste förstå att presentera ett lån till en långivare är precis som att presentera dina skatter till IRS, alla dokument ska vara giltigt.

En inteckning mäklare tar dramatisk avgift för varje tjänst, men då han har tillgång till många olika låneprogram. Han skulle också ha kunskap om hur man presenterar din låneansökan till olika långivare för godkännande. Några av Mortgage Bankers är mäklare också. Som investerare är det alltid klokt att ha både inteckning mäklare och en inteckning bankir på din sida. Du behöver alla komma ihåg att inteckning förmedling är en olicensierad yrke i många av länderna.