inteckning mäklare vägleda dig genom inteckning djungeln

Numera ansöker om en inteckning är en ganska vardaglig upplevelse.

Ett tiotal år sedan var det annorlunda. Många betraktade det med fruktan och bävan. Du gjorde en tid hos din Building Society chef, klädd i dina snygga kläder, och satte sig mitt emot honom (det var oftast en “han”, och ganska skrämmande att han kunde vara) på andra sidan av en enorm skrivbord. Då du svarade ödmjukt alla sina frågor, hoppades att han skulle tänka dig någorlunda respektabel och skulle värdigas ge dig en inteckning.

Dessa dagar finns det hundratals långivare alla konkurrerar om din verksamhet. De flesta av dem erbjuder inte en produkt utan flera, så totalt finns bokstavligen tusentals inteckning produkter att välja mellan. Nu är du den som gör den avgörande. Hur ska man veta vilken som är rätt för dig?

Verkligen, det finns bara en person som kan fungera som din guide genom inteckning djungeln – en oberoende inteckning mäklare.

Naturligtvis kan du alltid gå och be om råd från din bank manager. Men kom ihåg att bankerna i dessa dagar vill sälja dig sina egna produkter. Banken kommer inte att titta på hela marknaden, och du kan inte vara säker på att de råd du ensam i ditt eget intresse. De är faktiskt bundna av villkoren i sin anställning för att driva vissa produkter till dig.

Alternativt kan du gå online och surfa igenom alla de olika långivare. Om du gör detta, kommer du plocka förmodligen den som erbjuder de lägsta räntorna. Men du kan vara i för en otäck chock när inteckning faktiskt arrangeras och du hittar den kurs du faktiskt får är mycket högre. Långivarna annonsera en “typisk ränta” för att dra in dig, men det finns ingen garanti för att det är den kurs som du kommer att få.

Det är väldigt förvirrande, men en inteckning mäklare kan hjälpa dig. Det är inte bara en fråga om att hitta den produkt som ser mest attraktiv. Allas individuella förutsättningar är olika. Ålder, ekonomisk situation, betalningsanmärkningar, tillgängligheten av deposition, typ av fastighet du letar efter, oavsett om du är en första gången köpare, vilken nivå av månatliga återbetalningar du kan hantera – alla dessa faktorer innebär att praktiskt taget, inte två sökande är samma. En inteckning mäklare kommer inte driva en produkt på dig för sakens skull. En mäklare kommer att se din specifika situation och ta det därifrån.

Någonstans där ute finns en inteckning som är precis rätt för dig. Det kommer att bli mycket lättare för dig att hitta det med en inteckning mäklare hjälp.