inteckning mäklare vägen att gå i Australien.

Om du är på marknaden för ett bostadslån då din bästa tillvägagångssättet är att få hjälp av en erfaren inteckning mäklare som är också ackrediterade med nationella branschorgan, Mortgage Finance Association of Australia (MFAA). Genom att behandla en inteckning mäklare som är medlem i MFAA du inte bara säker på kunskap, erfarenhet och utbildning av inteckning mäklare, men du har också tillgång till en fri och oberoende tvistlösning process bör, av någon anledning, inteckning mäklare eller långivaren som du så småningom ta ut en inteckning lån, inte följa föreningens stränga uppförandekod.

Även nivån på klagomål mot inteckning mäklare i Australien är mycket liten jämfört med antalet låntagare som utnyttjar deras tjänster, är det ändå ett klokt beslut att arbeta med en inteckning mäklare som är en MFAA medlem. En snabb, oberoende och fri tvistlösning process tillhandahålls av Credit Services Ombudsman Limited (COSL) som är en av de få ASIC-godkända tvistlösningsorgan i inteckning mäklare / finans-området. Om du har ett klagomål om din inteckning mäklare eller långivare så finns det tröst i att veta att de kommer att hanteras utan behov av långa och kostsamma domstolsförfaranden. Om du av någon anledning är missnöjd med resultatet du som låntagare har fortfarande tillgång till domstol om du vill fortsätta inteckning mäklare eller långivare. Ledamoten inteckning mäklare eller långivare, å andra sidan är bunden av det beslut av ombudsmannen.

Söker tjänster av en inteckning mäklare kommer oundvikligen att spara tid och pengar. Om du arbetar heltid eller inte särskilt igång med vad som erbjuds i form av bolån sedan använda sig av en inteckning mäklare är viktigt när man förhandlar ditt första lån hem köparen eller refinansiering en befintlig. Om du väljer att helt enkelt vända din egen bank för en inteckning är det en ovanlig situation verkligen där du hittar dem erbjuder en billig ränta. De kommer att uppfatta dig som en “fångade klient” som inte är troligt att jämföra sina lån eller inteckning med någon av sina konkurrenter. Alltför ofta låntagare och första köpare hem gäller bara till sin egen bank eller sina föräldrar, men undersökningar visar att genom att göra så, gör dessa låntagare inte får så konkurrenskraftiga priser och villkor som de låntagare som ansöker till en långivare genom en inteckning mäklare.

Fördelen med att använda en MFAA ackrediterad inteckning mäklare är alltså tre gånger:
Ett. det sparar mycket tid i att du inte behöver göra benet-arbete med att köra runt försöker hitta den mest lämpliga och konkurrenskraftigt prissatta bostadslån
2. Det sparar du pengar på att inteckning mäklare är up-to-speed med några specialerbjudanden och bra erbjudanden lån vid varje given tidpunkt
Tre. du har det extra skydd som i den osannolika händelsen av ett klagomål, kan du komma åt en fri och oberoende process tvistlösning.