inteckning mäklare – vad är det

En inteckning mäklare är en person som fungerar som en mellanhand mellan långivare och låntagare. En skicklig inteckning mäklare kan titta på en mängd olika lån för att hitta en som passar behoven hos låntagarna. När de har hittat en inteckning som möter behoven hos sina kunder, de är sedan betalas en avgift som är en procentsats av lånade pengar.

Vad är en inteckning mäklare syfte?

Om du inte har tid att leta efter en bra inteckning, kan en inteckning mäklare hjälpa dig. Letar du efter en bra inteckning kräver att du kontaktar en mängd olika långivare och jämföra räntor på olika lån. Du måste också veta om de olika avgifter och kostnader stängning som kommer att inkluderas med inteckning. Det kan vara jobbigt och tidskrävande, särskilt om du är en mycket upptagen person. En inteckning mäklare bör kunna utföra alla dessa uppgifter, vilket sparar mycket tid.

dålig kredit? en inteckning mäklare kan hjälpa!

Om du har en mindre än perfekt kredit historia du kan ha problem med att hitta en inteckning till konkurrenskraftiga räntor. Med hjälp av en inteckning mäklare i denna situation kan tillåta dig att hitta bättre erbjudanden än vad du skulle hitta på egna. Många banker är inte flexibla med avbetalningarna, och en inteckning mäklare kan hitta företag och förhandla fram en handpenning som är mycket lägre än vad du skulle hitta på många banker. Om du inte gillar att förhandla erbjudanden, kan inteckning mäklare vara ett utmärkt val för dig.

spekulera att ackumulera

När du använder en inteckning mäklare kanske låter dyrt, är det ofta mycket billigare än det pris du skulle betala för att använda sig av långivaren att hitta en bra inteckning. Om du har möjlighet att få en lägre ränta med hjälp av en mäklare, är det mer pengar du kommer att spara. Samtidigt, kan du stöta på problem om du använder fel mäklare. Nedan finns några saker att titta på när du väljer vilken inteckning mäklare du vill använda.

shoppa runt för bästa

Du bör först tala med flera mäklare för att jämföra sina tjänster och avgifter. Du bör också fråga dem om referenser. En inteckning är en allvarlig del av din ekonomiska bilden, och du har inte råd med mäklare som inte kommer att ge dig bästa möjliga service. Alla avgifter som mäklare bör förklaras på framsidan. I själva verket kommer du vill se till att de sätts i skrift. Priset en mäklare avgifter är typiskt mellan detaljhandeln och grossistpriset av inteckning.

Många mäklare kommer att markera upp priset på sina tjänster. Du bör titta på flera mäklare för att se till att priserna är jämförbara. Om en mäklare har ett mycket högre pris än en annan, innebär det normalt att de märka upp sina priser för att få högsta möjliga provision. Det är också viktigt att se till att du läser igenom villkoren noggrant. Fråga om några termer du inte förstår.

läsa det finstilta

Du bör också se till att all information om din ansökan är korrekt. Se till att mäklaren inte lägga till information som är felaktig eller falsk. När du har hittat en tjänst du är intresserad av, gå tillbaka till din bank eller andra låneinstitut för att se om de är villiga att slå priset. Du bör också bara låna de pengar du behöver och hålla ett vakande öga på räntorna.

Om inteckning mäklare debiterar dig för låsning i en viss ränta, se till att du får en kopia som visar information från långivaren. Mortgage långivare har varit kända för att hålla de avgifter de tar ut för låsning i räntesatserna. Du bör också se till att det lån du får är den som utlovades.