inteckning mäklare – ta bort stressen av att hitta rätt lån för dig

Det blev uppenbart för mig efter veckor av forska långivare, produkter, priser, etc, som jag kämpar i motvind för att hitta ett lån som bäst passar mina behov. Det var då jag bestämde mig att kontakta en inteckning mäklare, och av någon konstig anledning, hade jag känt tveksam kontaktar en inteckning mäklare i det förflutna eftersom jag bara inte visste exakt vad de var kapabla att göra för mig. Det är bara när jag kontaktade en lokal inteckning mäklare (utan att identifiera mig själv) som jag började förstå vilken roll en inteckning mäklare egentligen var.

Denna speciella inteckning mäklare från en ansedd och väletablerat företag förklarade hur han skulle fungera som en mellanhand mellan mig och låneinstitut av mitt val. Låt mig redan nu säga att dessa två ord “mitt val” är det som vann mig över. Min inteckning mäklare kunde identifiera ett urval av 4 eller 5 produkter från en lista med tusentals baserat på information jag som liksom några logiska indata från honom veta min personliga situation. Men, är i slutet av dagen var mitt val av vilken produkt och långivare jag ville baserat på listan beredd för mig av min inteckning mäklare. Min inteckning mäklare förklarade för mig att även om han skulle leta efter allt för mig tills lånet avvecklas, efter förlikning, skulle jag behöva ta itu med långivaren för allt som rör mitt lån. Med detta sagt, förklarade han att efter det att lånet lägger sig, skulle han ha regelbunden kontakt med mig, uppdatera mig på nya och innovativa produkter och politik samt att se till att mina lån fortfarande tjänat mina behov över tiden.

Innan ringer min inteckning mäklare, gjorde jag lite forskning. Vad jag upptäckte, som hjälpte mig att göra mitt val av inteckning mäklare var;

* Han var tvungen att vara en medlem av Mortgage & Finance Association of Australia (MFAA).
* Han måste ha erfarenhet och vittnesmål.
* Hur var min inteckning mäklare kommer att betalas ut och hur mycket?

Jag fick reda på att som ledamot av MFAA, har min inteckning mäklare för att prenumerera på en uppförandekod och måste alltid agera på ett professionellt sätt och måste alltid vara transparent, vilket han gjorde. Jag kände att det var viktigt för mig att veta vilka kvalifikationer eller hur länge min inteckning mäklare har varit i branschen. Det hjälpte bevisa för mig att han hade stått sig genom tiderna i en mycket konkurrensutsatt bransch. Slutligen, som en medlem av MFAA, min inteckning mäklare skyldig att offentliggöra eventuella provisioner under deras uppförandekod …. hur mycket han får betalt!

Jag valde en inteckning mäklare främst för bekvämlighet och för att lindra en del av den stress som när man väljer ett bostadslån. Jag måste säga att jag hade en rättvis bild av vad jag krävs och att min inteckning mäklare inte bara bekräftade mina tankar men också gjort några fantastiska rekommendationer som jag inte ens hade tänkt på.

Slipp stressen att hitta ett lån som passar dig. Kontakta en inteckning mäklare och låta en professionell guide du tillsammans. Det kommer inte kosta dig något extra och du kommer eventuellt att spara tusentals kronor genom att göra med en ansedd inteckning mäklare.