inteckning mäklare som tillhandahåller bostadslån för invånarna i Calgary

En inteckning mäklare är ett företag eller en privatperson som säljer bolån på uppdrag av privatpersoner eller företag. Traditionellt har banker och andra låneinstitut sålde sina egna produkter, men som marknaderna för bolån har blivit mer konkurrenskraftiga, har rollen av inteckning mäklare blivit mer populärt.

Idag i de flesta utvecklade inteckning marknader, särskilt i Kanada, inteckning mäklare är de obestridda storsäljare av inteckning produkter för långivarna. Inteckning mäklare är också storsäljare av inteckning produkter i USA, Storbritannien, Australien, Nya Zeeland och Spanien.

Inteckning mäklare i Calgary, Alberta, Kanada ge ekonomiskt stöd till stadens befolkning på cirka en miljon invånare. Kanada är det näst största landet, som upptar en stor majoritet av den kontinentala Nordamerika, och består av tio provinser och tre territorier, nämligen Alberta, British Columbia, Manitoba, New Brunswick, Newfoundland och Labrador, Nova Scotia, Ontario, Prince Edward Island , Quebec och Saskatchewan. De tre områdena är Northwest Territories, Nunavut och Yukon. Staden Calgary är den största staden i provinsen Alberta, Kanada.

Calgary är en stad som är känd som en destination för vintersport och ekoturism med ett antal välkända skidorterna nära och runt staden och storstadsområde. Den ekonomiska aktiviteten i Calgary är mestadels centrerad över oljeindustrin, men har jordbruk, turism och högteknologisk industri bidrog också till stadens ekonomiska tillväxt. För många av de anställda i dessa företag, Calgary inteckning mäklare förtjänar också en del av äran.

För länder som Kanada, där bostad är i hög efterfrågan, är inteckning mäklare marknaden frodas. Varje Calgary inteckning mäklare kommer att säga att verksamheten är bra och det finns knappast någon brist på människor i behov av ett hypotekslån, men lagarna om hypoteksmäkleri i Alberta skiljer sig från de andra landskapen.

Calgary inteckning mäklare måste vara särskilt utbildade eftersom de lagar som styr hypoteksmäkleri i Kanada bestäms av länsstyrelserna. I Kanada är hög kvot lån försäkrad av Kanada Mortgage och Housing Corporation, Genworth Financial eller AIG United Guaranty. Den CAAMP, eller kanadensiska föreningen för Ackrediterade Mortgage Professionals, är den rikstäckande förening för Kanadas hypoteksmäkleri industrin.