inteckning mäklare ser mot framtiden – del 4

Den oberoende inteckning mäklare industrin i Australien är fortfarande ung och borde blomstra igen efter kreditkrisen. Yrket fortfarande inte är ackrediterad enligt ett statligt program, men det blir snart. När förordningen förs in – Motsvarande reglering till Storbritannien – branschen kommer återigen uppleva goda tider.

Inteckning mäklare i USA

Den USA har tydligt bee drabbas hårdast av den globala finanskrisen. Hela samhällen har övergett sina hus i områden som en gång var intecknad till ögonglober. Hellre än att gå igenom den stress av utmätning, gick villaägare som inte längre hade råd sina månatliga avbetalning helt enkelt bort från sina fastigheter och att lämna dem tomma. Långivare skulle då tvingas att återta de förfallna husen.

När hela kvarter övergav sina hem hela områden blev värdelösa. Detta har lämnat moderna städer dag spöke där blomstrande samhällen en gång stod. Det är en händelse som aldrig har hänt förut och kan ärligt skyllas på kreditkrisen.

Innan kreditkrisen, har inteckning mäklare i USA håva in Brokers stängde miljontals bostadslån varje år och haft en stor del av det totala antalet godkända lån rikstäckande. Överraskande, med tanke på omfattningen av den förmedlande industrin och betydelsen av inteckning produkter till villaägare, det var lite reglering av mäklarverksamhet yrket. Varje reglering som fanns endast omfattade vissa områden som den regleringsmodell var statligt driven snarare än federal.

Det verkade som om yrket inte behöver reglera, men eftersom fastighetsmarknaden var blomstrande. Det finns lite punktsfäste något som inte är trasigt, så ingen gjorde. Vad framgår nu med facit i hand är att branschen faktiskt bröts och behövde fastställande.

Sedan starten av de många kreditkrisen mäklare i USA har tagits bort från branschen eller sättas i fängelse. Massiva bedrägerier har avslöjats i kölvattnet av den första vågen av kreditkrisen och det verkar som vissa enskilda mäklare har lurat långivare och investerare av miljontals dollar.

Utöver dessa massmediala problem många mäklare möter också en ny verklighet där det finns färre produkter att sälja till kunder och därmed färre erbjudanden stängs. Detta har lett till att många fler mäklare går i konkurs eftersom deras inkomster torkat upp.

De som har varit i yrket kämpar tillsammans, stänga tillräckligt med försäljning att hålla sig flytande, och väntar på en tid när kreditmarknaden kommer att flöda fritt igen. Men den genomsnittliga inteckning mäklare som har varit i branschen inte gör någonstans nära så mycket pengar som de gjorde i högkonjunktur.