inteckning mäklare och varför de kommer väl till pass

En inteckning mäklare är ett lån officer som fungerar för dig. När du gör det stora steget mot att köpa ett hem, kommer mäklaren samla all din personliga information, inklusive intäkter, aktuella skulder och mängden av hemmet. Lånet officer kommer att arbeta upp en portfölj som har allt som behövs för att kvalificera eller diskvalificera dig från att få ett billån.

En inteckning mäklare arbetar med många olika företag så att de kan hitta dig en långivare som kommer att acceptera din låneansökan. Detta skiljer sig från att gå till en bank som kommer att hålla din inteckning. En bank kommer att ge dig en inteckning med banken själv där en mäklare hjälper dig att få ett lån från sådana platser som CITI Bostäder eller annan bekant inteckning företag. En mäklare kommer att ha många olika företag att välja mellan om man avslår din ansökan.

Den inteckning mäklare arbetar med dig hela vägen genom lånet processen. De kommer att behandla all din information och skicka den till den potentiella långivaren. De kommer också att vara närvarande vid stängning på hemmet. Det enda de inte gör är att ta betalningarna. Du kommer att få pappersarbete som uppmanar dig att skicka dina betalningar till inteckning företaget som innehar titeln till hemmet.

Den inteckning mäklare hjälper dig att hitta en värderingsman. De kan rekommendera ett försäkringsbolag och alla andra parter som krävs för att genomföra försäljningen. Du kommer att arbeta med mäklaren hela tiden. Du kanske inte ens träffa en representant för inteckning innehavare. Den negativa sidan av att använda en inteckning mäklare är att du inte har ett ansikte mot ansikte med det bolag som innehar inteckning. Fördelen är att mäklaren har mer resurser än att gå till en bank, som hjälper fler människor får bolån för ett hem.