inteckning mäklare och långivare inteckning vem ska du använda

Det rekommenderas att du arbetar med en inteckning mäklare eller en inteckning långivare innan du handlar för ett hus. Du vill inte hamna kär i ett hem och sedan ta reda på att du inte har råd med det. Komma redan kvalificerade eller lånelöfte för ett lån kan hjälpa dig att bestämma vilken prisklass passar din situation. Så vad är skillnaden mellan en inteckning mäklare och en inteckning långivare?

En inteckning mäklare är i grunden en detaljhandel säljare av ett lån. De får betalt en provision från långivaren och en serviceavgift från dig. Serviceavgiften kan innefatta en originering avgift, en avgift, en stängning avgift, och / eller punkter på lånet. Avgifterna kommer att noteras på de dokument som du registrerar på titeln företaget, på dagen för stängning. Fördelen med att använda en inteckning mäklare är att de har information om ett stort antal långivare och lån som kan passa dina behov. En inteckning mäklare skyldighet att hans / hennes kund är att hitta de bästa flighterna möjligt och se till att alla dokument som framställs genom balansdagen. Allt annat skulle kunna leda till att inteckning mäklare för att förlora kunder och vanära sitt rykte med andra fastighetsmäklare.

En inteckning långivare är den faktiska institution service ditt lån. En långivare kan vara en bank, en kredit union, eller en kvasi-offentliga företag som FNMA eller “Fannie Mae”. Ibland kan en långivare kommer att sälja lånet till den öppna marknaden, men ändå fortsätter att underhålla den. Avgiften för en långivare är normalt lägre än för en inteckning mäklare. Den inteckning mäklare kan dock hitta dig en bättre ränta eftersom de inte är bundna av den politik som en institution. Det är därför diskutabelt att gå direkt till inteckning långivaren för ett lån kommer att spara pengar.

Vem ska du använda? Svaret är enkelt. Hitta den som ger dig det bästa erbjudandet. Alla inteckning mäklare och långivare inteckning bör berätta sina avgifter i förskott, så leta. Det är också en bra idé, i vissa fall, för att använda en långivare som anges till dig av din fastighetsmäklare. Fastighetsmäklare arbetar med långivare hela tiden och din kanske har en bra känsla för en som är pålitlig och ärlig. I slutändan, dock bör du använda inteckning mäklare eller bolåneinstitutet som är rätt för dig.