inteckning mäklare kent hjälp med att reda ut din inteckning

När du börjar söka efter en inteckning i Kent, det finns två huvudsakliga frågor du måste be din inteckning mäklare:
Vilka typer av bolån är det?
och Vad är bäst för mig?

Sorten i inteckningar kan vara ganska förvirrande och kan göra situationen verkar riktigt komplicerat. Varje typ av inteckning verkar ha sina för och nackdelar. Så du måste verkligen få din inteckning mäklare i Kent för att titta med dig på dina förutsättningar, och hjälpa dig att avgöra vilket kanske passar dig.

• Standard rörlig ränta (SVR). Detta är den vanligaste typen av inteckning. Varje långivare har sin egen SVR som förmodligen kommer att vara runt en procentenhet högre än basräntan. SVR förändras när basräntan förändringar, men inte nödvändigtvis med samma belopp. Så om basräntan sjunker med 0,25% och din långivare ränta sjunker med 0,2%, gör långivaren en vinst. Du måste få din inteckning mäklare i Kent för att hjälpa dig hitta de långivare som håller sina priser lägre.
• Tracker inteckning. Den tracker följer grundräntan exakt. Det kommer inte nödvändigtvis samma takt som basräntan, men dess upp-och nedgångar kommer att vara samma som de upp-och nedgångar av basräntan. Fråga din inteckning mäklare i Kent för att förklara skillnaden exakt, och visa er några produkter tracker inteckning om det är vad du vill.
• Diskonteringsränta inteckning. Om du får en rabatterad ränta inteckning, kommer det att vara till hjälp för en period, men rabatten varar under en relativt kort tid – vanligen två eller tre år. När du söker till rabatterade priser, måste du få den inteckning mäklare i Kent för att hjälpa dig att kontrollera noggrant att se vad som är det bästa. Till exempel en långivare kan annonsera en stor rabatt på 2%, men du hittar om du noga kontrollera att det är 2% rabatt en högre SVR, så det kanske inte vara en så bra affär som en mindre rabatt en lägre SVR.
• Fast ränta inteckning. För närvarande, fast ränta inteckningar är också under en kort period – vanligtvis två eller tre år – även om det är tal om att föra in fast ränta inteckningar under längre perioder för att hjälpa första gången köpare. Med dessa inteckningar dina återbetalningar fastställs för längden på affären. Detta är inteckning med de tydligaste och nackdelar! Den stora fördelen är att det hjälper dig med budgetering som ni vet exakt vad dina återbetalningar kommer att vara under den tidsperioden. Nackdelen är att om priserna faller, kommer du inte att få förmånen. Och om de stiger under affären, kan du få en otäck chock i slutet av perioden. Prata med din inteckning mäklare i Kent om huruvida det är rätt sak för dig.
• räntetak. Detta är i mellan SVR och fast ränta. Den ränta du betalar varierar med basräntan, men det finns ett tak över vilket det inte kommer att gå.
• Cashback inteckningar. Med denna typ av inteckning, inkluderar lånebeloppet en klumpsumma i handen – vanligtvis runt 5% av lånet. Detta kan vara mycket användbart om du startar upp. Men som din inteckning mäklare i Kent kommer att påminna dig, vara noga med att inte tänka på det som gratis pengar. Priser på dessa bolån är oftast högre än på vanliga bolån.

En sak kan du vara ganska säker på är att det finns en inteckning någonstans som passar dig. Din inteckning mäklare i Kent hjälper dig att hitta den rätta.