inteckning mäklare kan snart utrotas

Alla vet att bolånekrisen ledde, åtminstone delvis, från den massiva antalet sub-prime lån skrivs med ARM är att reset – lämnar låntagarna inte kan uppfylla avbetalning.

Vi vet också att dessa program erbjöds av de stora bankerna – delvis som svar på uppmaningar från den federala regeringen för att hjälpa låginkomsttagare egna hem.

Så gissa vem bankerna skyller? Inteckning mäklare, det är vem.

Bankerna skapade låneprogram, etablerade begreppen, och erbjöd dem till allmänheten genom inteckning mäklare. De skickade även representanter för inteckning företag att marknadsföra sina program och hjälpa dessa mäklare förstå de stora fördelar som de erbjuds.

Därefter godkände bankernas egna försäkringsgivare sökandena och nu – felet ligger hos inteckning mäklare?

Denna illa förlade skulden är en anledning banker som JPMorgan Chase och Citi Bank anger för att skära av banden med inteckning mäklare. En annan är att de tror att deras egna lån officerare är bättre rustade för att hjälpa låntagare utvärdera sina lån alternativ och göra ett bra beslut. Strunt samma att invånarna i vissa samhällen kommer att behöva ansöka via telefon eller på nätet.

Vissa banker, såsom Wells Fargo, tror fortfarande att allmänheten bäst tjänas genom att arbeta med inteckning mäklare snarare än att behöva besöka banken efter att ansökan innan de kan jämföra priser och villkor. Efter allt, mäklare har förmågan att handla för lån på en mängd olika banker – även om den sorten krymper dagligen. Mäklare är också kunna flytta ett lån från en bank till en annan om de stöter på ett problem med emissionsgarantier.

Dessutom talar med en lokal mäklare är mer bekvämt för en konsument. Inteckning mäklare är mer benägna att ta sig tid att svara på samma frågor flera gånger, hjälpa konsumenterna att förstå och samla allt pappersarbete att en bank begär, och även förklara detaljer vid stängning bordet.

Till skillnad från banker som har “vanliga” timmar, inteckning mäklare är ofta villiga att träffa låntagare efter jobbet eller på helgerna, rädda dem från att behöva ta ledigt från arbetet för att ansöka om ett lån.

Många i inteckning industrin anser att avskaffandet av inteckning mäklare kommer att tillåta bankerna att börja ta ut högre avgifter för sina tjänster. De kommer fortfarande att ha konkurrens, men att konkurrensen blir mindre tillgängliga – vilket gör det mer troligt att konsumenterna kommer att hålla med den första bank som de besöker, snarare än att spendera tid att shoppa runt.

Det är ett faktum att en inteckning mäklare kommer att finna ett bättre lån och erbjuda fler alternativ än de stora bankerna. Detta gäller för alla kredit typer oavsett din kredit värdering. Hoppa itu med de stora bankerna och låta en inteckning mäklare hittar du den bästa bostadslånet.