inteckning mäklare kan hjälpa dig att se upp för extras

Det finns många sätt på vilka en inteckning mäklare kan hjälpa dig när du först tittar på att ta ut en inteckning. En av dessa är genom att hjälpa dig att vara tydlig med de inblandade extra kostnader.

När du arbetar ut hur mycket du har råd att låna, är det viktigt att du tar dessa extra kostnader i beaktande. Annars kanske du upptäcker att du har över-förlängs själv utan mening. Och det finns inget sätt att börja ditt liv som ett hem ägare.

• uppläggningsavgift. De flesta långivare kommer att ta ut en avgift för att arrangera inteckning, och dessa avgifter verkar ha ökat kraftigt den senaste tiden. Vissa långivare kan avstå från avgiften för att få ditt företag, men du skulle vara klokt att budgeten för £ 300 – £ 500. I vissa fall kommer långivarna hänga på den avgift du betalat även om köpet faller igenom. Få din inteckning mäklare för att hjälpa dig kontrollera om avgiften återbetalas innan du förbinder dig.
• Värdering avgift. Långivaren kommer att insistera på att göra en undersökning, som du bör budgeten ca £ 250. Kom ihåg att även om du betalar för det, det är för långivarens förmån inte din. Det är så att de kan vara övertygad om att egendomen finns och att den erbjuder tillräcklig säkerhet för lånet. Det är inte en fullständig strukturell undersökning och ofta misslyckas med att visa upp ganska allvarliga strukturella problem. Så du borde verkligen beställa egna strukturell undersökning liksom – det är dyrt men det kan spara dig mycket i det långa loppet. Din inteckning mäklare kan hjälpa dig att hitta en besiktningsman om du inte vet var du ska leta efter en.
• advokatkostnader. Vissa långivare kommer att hjälpa dig med advokatarvoden, i vilket fall du skulle behöva använda deras rekommenderade advokat. Detta är inte alltid ett problem som du inte kan ha din egen advokat ändå, speciellt om du är en första gången köpare. Om du behöver hitta din egen, kan din inteckning mäklare hjälpa dig. Budget för ca £ 500 – £ 700.
• Stämpelskatt. Detta är en statlig skatt och det blir mer och mer vanligt att behöva betala det som huspriserna stiger. Du kommer att få betala det om inte ditt inköpspris är mindre än £ 125.000 vilket inte händer ofta nuförtiden.

Prata med din inteckning mäklare för mer förtydligande av dessa kostnader. Och när du har en fastighet i åtanke, sitta ner och lägga dem alla i innan du bestämmer om du har råd med fastigheten eller inte.