inteckning mäklare – Bultar och muttrar

Med hjälp av en inteckning mäklare för att handla för bostadslån kan göra upplåningen bearbeta mycket mindre stressande än att göra det själv. Här är de skruvar och muttrar om att få en bra mäklare.

behöriga inteckning mäklare

Det finns ett par uppenbara situationer där går med en inteckning mäklare verkar vettigt. Om du har mindre än perfekt kredit, är en inteckning mäklare kommer att kunna öppna ögonen för många lån alternativ en traditionell bank skulle aldrig berätta om. Om tanken på att hantera massa pappersarbete inblandade i låneansökan skrämmer dig, är en inteckning mäklare kommer definitivt att bli en frälsare, eftersom de kommer att ta på sig bördan. Ändå, hur vet du om du pratar med en kompetent mäklare?

Den första frågan att ta itu när de överväger att använda en inteckning mäklare finns utrymme. Omfattning avser antalet olika långivare inteckning mäklare arbetar med i hem finansiering. Generellt sett, ju fler långivare mäklaren arbetar med, desto bättre inteckning alternativ du kommer att få och, slutligen, bättre finansiering. En god inteckning mäklare bör ha minst åtta olika långivare de arbetar med och kunna gå att hitta andra bör din situation kräver en speciell finansiering paket. Om mäklaren identifierar endast två eller tre långivare, måste du gå vidare till nästa mäklaren.

Den näst största frågan är inteckning mäklare kunskap om utlåning industrin. Genom kunskap om branschen, bör mäklaren kunna identifiera flera låneprogram och de olika långivare och alternativ för varje. Till exempel kan du be mäklaren som han arbetar med och de alternativ lån tillgängliga för en person med en 580 [dålig] kredit värdering. Vidare be mäklaren om han har ordnat finansiering för sådana lån innan och detaljerna i de lån som används. Om mäklaren visar en djup kunskap och börjar rabbla på om alternativ, har du hittat rätt mäklare. Om de inte gör det, har du inte.

mäklare avgifter

Inteckning mäklare får betalt vid prestation. Om de inte får du ett lån, att de inte får betalt. Den positiva aspekten av detta är att du kan vara inteckning mäklare kommer att bust sin svans komma med en lösning på ditt problem. Den negativa aspekten är att du måste göra ett beslut om huruvida alternativen ger dig är bra lån för din situation. Kommissionen om en inteckning mäklare är normalt betalas ut av lånebeloppet, men kostnader såsom bedömningar är ditt ansvar. Mäklaren bör ha några problem att berätta sin provision ränta på lånet.

Om du inte litar på bankerna att ge dig det bästa erbjudandet eller har stängts av en långivare, inteckning mäklare är ett bra sätt att hitta bra erbjudanden. Förstå muttrar och skruvar av vad de gör och du är på väg att få ett lån.