inteckning mäklare – bästa tjänsteleverantörer tips

De flesta av oss har varit där innan, funderar på att köpa ett nytt hem. Kan du föreställa situationen nu? Du ser ett foto i fastighetsmäklarlagen fönstret, och du kväva i ett schema. Så snart de anställda vet att du är ute efter att köpa en fastighet, kommer de att erbjuda att ställa in ett möte med sin inteckning rådgivare.

Du känner att du håller på att tvingas in i att använda deras tjänster, tror du nu att dessa inteckning rådgivare är de bästa i branschen. De inteckning erbjudanden håll inte är värda det papper som de har skrivits på och om du går någon annanstans för din inteckning kommer du vara ansökan om konkurs inom 3 månader. Verkar det bekant?

Även om det kan vara en utmärkt idé att ta på sig av en inteckning rådgivare, är det inte på något sätt bindande. Rådgivare kommer antingen ta ut en avgift – i vilket fall de bör erbjuda dig helt opartiska råd – eller de kommer att vara på provision. Detta betyder att de sannolikt kommer att försöka styra dig mot vissa produkter i syfte att tjäna en bonus.

En mäklare är en mellanhand som hjälper dig att hitta den bästa inteckning affär för dina behov och förutsättningar. De som prenumererar på Mortgage koden är skyldiga att lämna ut information om de tjänster de tillhandahåller, inklusive:

· Oavsett om de är oberoende, eller bundna till en särskild organisation
· Vilka uppdrag, om någon, kommer de att få
· Vilken nivå av service och råd de kan ge

Du kan begära en lista över lokala oberoende inteckning mäklare från inteckning Code Register mellanhänder – kolla www.cml.org.uk för detaljer. Oberoende ekonomiska rådgivare kan också fungera som mellanhänder – vissa specialiserade på bolån. Se till att ta reda på om din mäklare tar ut en avgift innan du samtycker till att använda dem, och hur mycket det kommer att kosta. Normalt bör de bara betalt när du har hittat en inteckning och hade din ansökan accepteras.

Med hjälp av en mäklare kan göra processen att hitta och välja en inteckning mycket enklare – du ger dem information om vad du letar efter och din ekonomi, och de kan göra det hårda arbetet. Eftersom mäklare har erfarenhet av området samt en god medvetenhet om aktuella marknadstrender, kan de ofta ge goda råd till låntagare. De kommer också att ha tillgång till ett stort utbud av produkter som du kan kämpa för att hitta dig själv – bolån från de mindre leverantörerna, till exempel, inte kan tydligt annonseras.

Oberoende mäklare tjänar pengar genom att sälja dig produkter – de kan föreslå ytterligare försäkringar till exempel. Du är inte skyldig att ta upp dessa erbjudanden, och vara medveten om att mäklaren tar emot provision för att sälja dig politik. Men, om du letar efter extra försäkring – t.ex. återbetalningsskydd för att täcka dina amorteringar – kan det vara enklast att låta mäklaren hittar en politik samtidigt som din inteckning.

Du kan fritt skriva ut denna artikel förutsatt att författaren bio och levande länkar finns kvar intakt.