inteckning mäklare – att hjälpa dig att göra en nystart

Det finns få om några mer stressande upplevelser än ett äktenskap sammanbrott. Mitt i allt känslomässigt upprörd, kan finansiella frågor vara det sista du tänker på.

Men det är ett sorgligt faktum att om du låter saker glida i detta skede, kan du hitta allt är mycket värre längre fram. Det är verkligen klokt att hitta en sympatisk inteckning mäklare på ett tidigt stadium, så att du kan få hjälp att reda ut saker i din egen takt, snarare än i en panik.

• Många par deläger sitt hem på en gemensam inteckning. Om tyvärr finns det en uppdelning, behöver du råd från en inteckning mäklare för att hjälpa dig att räkna ut hur man håller upp återbetalningarna och hur du refinansiera din befintliga arrangemang.
• Du kanske har beslutat att en partner ska vara kvar i huset medan de andra flyttar ut. I det här fallet, den som vistas behov råd från en inteckning mäklare om hur man köper den andra ut. Detta inbegriper att arbeta ut hur mycket den andre andel är värd och råd om hur man undviker missade betalningar medan övergången pågår.
• Det kan hända att en partner inte har fått en lön på grund av att stanna hemma för att ta hand om barnen. Självklart måste den först behandlas i någon uppgörelse vara att se till att barnen fortfarande har ett hem, så den partner som kommer att tillhandahålla merparten av omsorg för barnen kommer att vara den som är kvar i huset. I detta fall kan en flyttar ut tvingas att trappa ner avsevärt. En inteckning mäklare kan ha möjlighet att hjälpa till att finna lämpliga fastigheter för lite pengar som finns tillgängliga.
• Vissa gifta par finner att en partner tar hand om finansiella arrangemang. Om det finns en splittring, känns den andra partnern ofta sårbara eftersom de inte var vana att hantera ekonomi. Om du är i detta läge, och du måste leta efter en ny inteckning, kan en inteckning mäklare ger massor av sympatiska råd.
• En skilsmässa kan ofta lämnar dig i en svår ekonomisk situation. Det kan vara möjligt att hitta en “skilsmässa inteckning” som gör att du kan minimera din månatliga betalningar under en period, tills du kan sortera själv. En inteckning mäklare är den bästa personen att hjälpa dig leta efter denna typ av arrangemang.

Det är ett sorgligt faktum att en stor andel av äktenskap slutar i skilsmässa. Det finns en hel del sorg och oro vid denna tid, men att prata med en sympatisk inteckning mäklare på ett tidigt stadium kan bidra till att säkerställa att finansiella upprörd minimeras.