inteckning makeover

Shop runt för att slå monster räntehöjning

I det osäkra klimatet, husägare måste utvärdera sina budgetar för att förbereda för högre amorteringar och till de ökade kostnaderna med julhelgen närmar sig snabbt. Låntagarna har redan känt effekterna av stigande bensinpriser och tidigare stiger drabbade konsumenterna hårt.

Att sätta undan extra medel eller införliva ett finansiellt skydd är absolut nödvändigt i föränderliga tider. Det skulle vara till stor nytta för att boka en tid med din inteckning långivare nu att utvärdera din situation bostadslån, “Australian Mortgage alternativ verkställande direktör Robert Projeski sagt.

“Se till att det är i linje med din nuvarande finansiella ställning och behov framöver, med hänsyn till ytterligare räntehöjning.

“Om ditt befintliga bostadslån inte längre passar dina behov eller finansiella ställning, kan refinansiering vara det bästa alternativet.”

Robert Projeski sade många människor väljer att fastställa sina skattesatser för att ge stabilitet, men de bör också överväga produkter som fortfarande gav flexibilitet att göra obegränsade extra amorteringar eftersom dessa kan rita i tider av nöd.

Han sade AMO erbjöd back-up antar för sina låntagare genom regelbundna “checkar lån hälsa” och “makeovers Mortgage”, ska folk situationer förändras.

“Det är vid denna tid som husägare måste vara medvetna om att dessa tjänster finns tillgängliga och använda dem för att skydda sig mot försumliga på sina lån och potentiellt påverkar deras kreditvärdighet,” Mr Projeski sagt.

“Folk måste sätta strategier på plats för sinnesro, att veta att de kommer att kunna täcka sina återbetalningar oavsett vad som händer på kort till medellång sikt.”

“Folk ska inte låsa för länge,” sade han.

“Låntagarna behöver söka professionell rådgivning om de är osäkra på sin ekonomiska ställning eller bara vill bekräfta att de kommer att kunna hantera sina kassaflöden om kostnaderna ökar.”

robert projeski

av Robert projeski, verkställande direktör
amo (Australian inteckning alternativ)

Skuldkonsolidering lån Australia