inteckning leder, tar applikationer inte avslag

För er som är inteckning mäklare eller lån officerare vet att cold calling är en väsentlig del av försäljningen spelet.

Du måste också inse att oavsett hur bra du är när det kommer till försäljning, kommer du säkert uppleva avslag och utmaningar över telefon.

Här är några tips om att övervinna några avvisningar och få fler låneansökningar.

Du kan höra av kunden att de måste tala med sin make innan de fattar ett beslut.

Om detta händer, be kunden om deras make är tillgänglig, och om de är, fråga om du kan prata med dem nu.

Om deras make är inte tillgänglig, fråga när de kommer att vara och om du kan ringa tillbaka på den tiden.

Vissa kunder kan säga till dig att de inte längre är intresserade.

Det är inte ovanligt att när folk söker bolån på nätet, de är oftast motiverade av känslor. Vad som verkade vara en god sak att göra i natt, kanske inte verkar som en bra sak för dem på morgonen.

Så, är det upp till dig att göra dem intresserade igen.

När du står inför denna utmaning, förklara för kunden att du har några produkter som du tror kommer att passa deras behov. Berätta för dem att de inte är engagerade i någonting, de behöver bara att luta sig tillbaka i några minuter och lyssna medan du går över dina produkter.

När du är klar, be kunden tillstånd att skicka ut någon litteratur tillsammans med ditt visitkort. Och, om du kan följa upp med ett telefonsamtal i ett par dagar.

Detta är början på att bygga relationen med din kund. De mer informella kontakter du kan göra med din kund desto mer bekväma de kommer att bli med dig.

Tyvärr är inte alla kalla samtal en slam dunk, så ju mer förberedd du är för de utmaningar du ställs inför över telefon, desto mer framgångsrik du kommer att bli.