inteckning leder, strategi för fler avslut

Om du är ett lån officer eller inteckning mäklare som funderar på att köpa inteckning leder, kom ihåg att din salesmanship har mycket att göra med resultatet av inteckning leder du köper.

Om du arbetar med en bra ansedda inteckning leda företag som levererar bra leder kvalitet inteckning, än du är iväg till en bra start.

Däremot kan din inställning till din potentiella kund har mycket att göra med slutresultatet av inteckning leder du köper.

Till exempel, när du får en inteckning bly, ringa upp personen omedelbart. Låt inte inteckning leda sitta på ditt skrivbord för en dag, än mindre en timme.

Speciellt om du köper din inteckning leda non exklusivt. De flesta inteckning bly företag kommer att sälja sina icke exklusiva leder upp till fyra till fem gånger. Så genom att ta din tid och väntar på att få kontakt med din nya kund, du gör dina konkurrenter för att få hoppa på dig.

Också, inte avskräckas av ett hinder. Om en potentiell kund får kalla fötter och visar ointresse, inte lösas genom utmaningen.

Placera dig själv i skor av din kund. Att köpa eller refinansiering ett hem är en stor ekonomisk affär i livet för din kund. Troligtvis den största finansiella transaktioner som de någonsin kommer att göra under sin livstid.

Av denna anledning är det mycket viktigt att de hittar en administrativ nivå med dig.

I början av samtalet, gör det mesta av snacket. Tänk på att du är expert.

Säg något om detta i med ditt inledningsanförande:

Hej Mrs Jones, Mitt namn är Bill Jones och jag jobbar för ABC inteckning företag. Jag ringer i förhållande till den on-line applikation du skrivit på internet, och jag har några stora inteckning produkter jag tror du kan vara intresserad i. Skulle du något emot om jag tog en minut ot två av din tid att gå över dem med dig?

Nio gånger av tio kommer de att vara glada att lyssna eftersom du har tagit bort trycket på dem.

Vad som än händer, ge inte upp bara för att du står inför en invändning. Det finns några andra möjligheter för dig att gå ner.

Skicka dem ett e-postmeddelande med en kort beskrivning av din inteckning produkter, eller skicka dem ut en mailer förklara fördelarna med inteckning produkter och tjänster du har att erbjuda. Och, glöm inte att kasta in några av dina visitkort.

Gör allt i din makt för att få din inteckning produkter framför dem antingen verbalt eller genom utskick och e-post, och du kan vara säker på att din stängning ratio kommer att gå upp.