inteckning leder, be för verksamheten

Många gånger i processen att göra en försäljning presentation till en potentiell kund, kommer vi att bryta ner vår produkt bit för bit, förklarar alla funktioner och fördelar det har att erbjuda, så vi förväntar oss att våra kunder för att få omedelbar buy in och köpa vår produkt baserad på presentationen som de just hört.

Tyvärr fungerar det inte på det sättet. Bara förklara din produkt är inte tillräckligt. För många gånger är vi nöjda med vår presentation av produkten som vi glömmer vårt mål nummer ett. Stänga affären!

Kunderna kommer att få upp från skrivbordet, eller lägga på luren, skilsmässan med uttalanden som, det låter bra! Låt mig tänka på det, eller låt mig diskutera det med min make och komma tillbaka till dig.

Den främsta anledningen till att vi inte ber om verksamheten är rädslan för avstötning. Vi skulle hellre avslutar vår presentation på en glad, positiv anmärkning, och lämna bollen i våra kunders domstol.

Ställ dig själv frågan:

Skulle Michael Jordan lämnar bollen i motsatta grupperna domstol, eller skulle han ta bollen till bågen?

Du borde göra samma sak i slutet av varje försäljning presentation, ta bollen till bågen, förutom i ditt fall, be för verksamheten och stänga affären.

En av de bästa teknikerna för att göra detta är genom att ställa ledande frågor.

Här är några exempel på ledande frågor:

Hur öppnar vi ett konto för dig just nu?

Varför inte vi ta en minut och komma igång?

Vad säger du om jag går vidare och beställa en bedömning just nu?

En ledande fråga leder grunden kunden i den riktning du vill gå med dem, om de inte var intresserade av din produkt, du skulle aldrig ha kommit till den här punkten. Det är bara efter med allt du just förklarat för dem.

De är mest sannolikt kommer att hålla med dig och köpa din produkt eftersom informationen är färsk i sitt sinne. Så fort de lämnar kontoret, eller få av telefonen, är ditt visitkort kvar i fickan, alla men glömt, på väg mot en tvätt, eller bindan de skrev ditt nummer på är på väg till papperskorgen.

Utom synhåll, ur sinne!

Så smida medan järnet är varmt!

Få sin verksamhet medan de är framför dig, eftersom de aldrig kan vara framför dig igen!