inteckning leda försäljningen, lämnar rätt budskap

Om du är ett lån officer eller inteckning mäklare kan du ha inför en stor utmaning under de senaste åren när det gäller att ringa dina inteckning leder.

Denna utmaning skulle vara telefonsvararen att du har något annat val än att tala med oftare än inte.

I denna dag och ålder alla har nummerpresentation och telefonsvarare, så det är väldigt lätt för människor att screena sina telefonsamtal om de inte känner igen ett telefonnummer eller företagets namn som dyker upp på deras nummerpresentation.

Jag kan inte säga att jag klandrar dem. Jag gör samma sak från gång till gång.

Till att börja med, varje gång du ringer en kund att sälja dem en inteckning måste du vara beredd med information om vissa produkter som du har att erbjuda som du tror kommer att passa kundens behov.

Du måste också vara beredd ifall telefonsvararen sparkar i, och utan tvekan kommer det.

Om du måste lämna ett meddelande är det sista du vill göra är att göra det möjligt för besvikelsen av att inte få en levande person att visa upp i böjningsformer av din röst.

Bara att lämna ditt namn, det företag du arbetar för, och ett telefonnummer kommer aldrig att fungera. Denna typ av meddelande tas bort nio gånger av tio.

Vad du vill göra är det. . .

Vara optimistisk, leende, kommer det att dyka upp i din röst. Inte bara ge dem ditt namn och företag, låt dem veta att du redan har forskat en del företagets produkter som du tror kommer att möta deras behov och att du har några priser som du tror att de skulle vara intresserade i.

Låt dem veta att det är viktigt och brådskande att ringa dig tillbaka. Du vill att topp deras intresse, få dem att veta vad det är du har att erbjuda och jag garanterar att de kommer att ringa dig tillbaka.

Snälla förstå, är tanken inte att lämna en långdragen budskap som kommer att tråka ut din kund till den punkt att ta bort ditt meddelande.

Tanken är att hålla det kort och enkelt, komma till saken, men se till att du får ditt budskap i tydliga och lätta att förstå termer. Undvik inteckning jargong.

Så nästa gång du gör säljsamtal se till att hålla detta i åtanke. Lämnar rätt budskap är en mycket viktig del av dagens telefon försäljning.

Om du infoga denna enkla steg i din telefon försäljning, kan jag garantera en ökning av dina program.