inteckning lättnad lovar fortfarande orsakar elände för många husägare

Statsstödda befrielse från avskärmning är inte en lätt uppnåeliga repris för många villaägare runt om i landet kämpar för att hålla sina hem i dessa dagar. Även om det finns program på plats som den federala regeringen stödjer att förhoppningsvis hålla fler familjer i sina hem, har det varit några allvarliga fallgropar i själva arbetet i dessa program till bestörtning av många kämpande villaägare.

Den Making Homes Affordable program har haft en mängd olika motgångar och förseningar i att hjälpa villaägare att skära ned sin avbetalning till nivån 31% av sin månadsinkomst. Däremot har endast cirka 4% av de villaägare som har ansökt om detta program uppnås faktiskt att nivån på stödet så långt, nästan lika många villaägare som har gjort det genom programmet har tagits bort från det på grund av antingen inte kvalificerade eller inte fullfölja ansökningsprocessen.

Det har varit regeringens påtryckningar på många av de långivare som arbetar med detta program för att hjälpa till att flytta villaägare genom processen att permanenta inteckning modifiering, så att de kan dra nytta av den reducerade betalningen. Däremot har det fortfarande varit väldigt lite rörelse av husägaren genom processen, långivare säger att mycket av förseningen beror på den massiva mängd pappersarbete som husägaren behöver lämna.

Medan de flesta av långivarna hävdar att eventuella problem med husägaren tid få hjälp på sin inteckning modifiering ligger med hur regeringen inrättat programmet är vissa villaägare pekande fingret direkt på sina långivare. Det finns många rapporter om villaägare med att skicka pappersarbete och dokumentation som tydligen har försvunnit och det finns några långivare som är mindre tillmötesgående med att erbjuda villaägare information än andra också. Det har också varit en förfärande mängd missförstånd och direkt brist på kommunikation som husägare har haft att göra med hittills.

Förhoppningsvis regeringen kan fortsätta att arbeta med finjustering här programmet så att fler villaägare som är under hot om utestängning kan dra nytta av programmet, med det ekonomiska klimatet fortfarande så deprimerade tillstånd, är det allt svårare för många villaägare att vara råd sina betalningar. Ägare som har råd att bo i sina hem kan slappna av lite och leva med mindre av den stress som skadar familjer tvärs över nationen.