inteckning lättnad – akta oss för lögn

Om ser att du om är att bli under hot om avskärmning på ditt hem, är det första alternativet måste du utforska en ändring av din inteckning avtal. Detta kan hjälpa till att stoppa avskärmning genom att ge dig några inteckning lättnad när du får dina finanser tillbaka i ordning. Enkelt uttryckt en ändring av din inteckning är ett framförhandlat avtal med din långivare som minskar din månatliga inteckning betalning, oftast under en viss tid, men de kan vara för livet av lånet. Utfallet av uppgörelsen är att få dig inteckning lättnad tills du får din skuld under kontroll eller hitta sysselsättning.

Inte alla uppfyller kraven för denna typ av inteckning lättnad och varje långivare politik är annorlunda. Det bästa du kan göra är att kontakta din långivare innan du standard. Ju tidigare du kan ringa dem mer sympatisk de kommer att vara. Bäst att göra det innan du ens missa en betalning. Ignorera deras samling insatser och bara ta upp en modifiering plan när du är på randen till avskärmning kan tillbaka eld. Om de redan har lagt på att mycket tid och ansträngning, plus är på tröskeln till att ta dig tillbaka ändå, kan det inte göra finansiella skicka för dem att ge dig en chans. De kan vara bättre att ta ditt hem för att sälja eller auktionera ut.

Om du har möjlighet att söka inteckning lättnad med en modifiering avtal med din långivare, måste de omedelbart stoppa all förfarande när det gäller avskärmning. Detta beror på att det nya avtalet i huvudsak gör din ursprungliga null inteckning avtal och ogiltiga, vilket ger dig en ren skiffer. Det gör din bank lagligt förpliktigar att låta dig hålla ditt hem så länge du gör dina betalningar precis som överenskommet. Var mycket försiktig när du sätter ditt modifiering avtal för om du är bara en dag för sent, du standard och avskärmning fortsätter starta exakt där de slutade.

Om att arbeta direkt med din långivare misslyckas, finns det fortfarande ett annat alternativ för att få din inteckning lättnad. Den kommer i form av ett företag som specialiserat sig på hypotekslån modifiering eller kommer att ta över förhandlingarna med din långivare. Om tänker fortsätta gå om att söka inteckning lättnad på egen hand måste du göra ett professionellt skriven bokstav som ger en tydlig översikt över hur du behöver din inteckning ändras. Du måste mycket tydligt vad du kan betala och när.

Du måste även inkludera tillbaka historia om varför du har befunnit dig i en finansiell binda och hur det kommer att vara tillfällig. Du måste inkludera alla inkomstbortfall och hur det kommer att återtas. Också, bokstavera alla dina utgifter så att de har en klar bild av vad du har kvar i slutet av månaden att ägna åt en inteckning betalning. Denna information kommer att påskynda ansökningsprocessen när din modifiering avtal är under översyn.

Du kan inte nog betona hur din situation var eller kommer att vara tillfällig. De måste kunna lita på att du inte är i ständig ekonomisk ruin. Detta kan hjälpa din långivare att se att när du är i behov av inteckning lättnad, du tänker helt spela din skuld till dem och uppfylla din skyldighet att efter bästa förmåga. De kan sedan välja hur du vill hjälpa, antingen genom att ändra dig månatliga betalningar, förlänga den tid av ditt lån, eller sänka din ränta. ju mer information de har, desto bättre kan avgöra vad som är mest fördelaktigt för dem och ändå få dig inteckning lättnad du behöver.