inteckning långivare tips för det nya hemmet köparen

Mortgage långivare är en nödvändig del av att köpa ett hem för de flesta människor. Oavsett vad din kredit värdering eller hur mycket pengar du har sparat, kan rätt inteckning långivaren göra processen hem köper mycket lättare för dig. Den perfekta bolåneinstitutet är ute, du behöver bara veta hur man ska hitta det bolaget. När du har valt en inteckning långivare, kan du använda följande tips när du arbetar tillsammans för att få allt att gå så smidigt som möjligt:

Tips # 1: Se till att du förstår villkoren för din inteckning avtal.

En inteckning avtal är mer än en ränta. Utestängning har blivit ett stort problem på senare år delvis för att folk inte alltid läsa dokumenten de undertecknar. Det kan vara en hel del pappersarbete, men du ska veta exakt de villkor som du överens. Vad händer om du är sen på en betalning? När är pengarna beror varje månad? Är ballong där betalningar i din framtid? Vilka rättigheter har bolåneinstitutet måste ringa på den återstående skulden? Vilka rättigheter har du i en avskärmning situation? Hur mycket kan din ränta förändras över tiden? Vad kommer du att betala i avslutande kostnader? Om du inte vet svaren på alla dessa frågor, har du inte läst din inteckning pappersarbete tillräckligt noga. Som ett nytt hem köpare, är det ditt ansvar att se till att dina grunder omfattas.

Tips # 2: Betala för poäng om du kan.

De flesta långivare som erbjuder “poäng” som en del av dina stänga kostnader, och du har möjlighet att betala för dessa eller inte. Betala för poäng är bara en bra idé om du kan betala för dem utan överanstränga dig själv, och om du redan har tillräckligt med pengar för handpenning och andra avslutande kostnader. Poäng är ett sätt att få en lägre ränta genom att ge några pengar i förskott, och de är inte tillgängliga för alla. Till en viss grad, inte betala för punkter inte vettigt eftersom du kommer att betala mer för den punkten än vad du kommer att spara på intresse. Din bolåneinstitutet bör hjälpa dig bestämma det högsta belopp som du ska betala i poäng. Om du inte förstår processen, se till att du ställa frågor tills du gör.

Tips # 3: Var inte rädd för att ställa dina frågor inteckning långivare.

Många människor frågar inte sina hypotekslån långivare många frågor eftersom de är rädda att deras priser kommer att gå upp eller att de kommer att nekas en inteckning helt. Det bör inte vara fallet. Ja, har en inteckning långivare valet att arbeta med dig eller inte, men du är i huvudsak “hyra” någon att arbeta för dig. Rätt bolåneinstitutet borde välkomna alla och alla frågor du har, även efter det att pappersarbetet har undertecknats. Innan du arbetar med en inteckning långivare, se till att du förstår din inteckning helt, och under den tid då du är att betala tillbaka ditt lån, var inte rädd att ringa din bolåneinstitutet om du har frågor om någonting. Du har rätt att få alla dina frågor besvarade, och om en inteckning långivare verkar irriterad att svara, överväga att arbeta med någon annan.

Tips # 4: Var omtänksam mot din bolåneinstitutet tid.

Din representant från din inteckning företag lägger mycket arbete på att räkna ut din ränta och utarbetar de rätta dokumenten. Det är viktigt att vara hänsynsfull av hans eller hennes tid. Om dina planer ändras halvvägs igenom processen eller din ha svårt att göra en betalning som du återbetala inteckning, ring din inteckning långivare för att diskutera situationen. Dessutom, även om du ska känna sig fria att ställa frågor (se tips ovan), innan du går in i ett hus-köp situation, se till att du förstår lite om hur bolån fungerar så att du inte slösar tid på att försöka lära sig om de mest grundläggande begreppen.

Tips # 5: Fixa din kredit innan du närmar dig en inteckning långivare.

Om du vill undvika problem med att få godkänt, se till att du har dina ankor uppradade innan du ens börjar leta efter en inteckning långivare. Kredit värderingar är inte lätt att fixa, men det kan göras. Börja med att betala av eventuella försenade skulder du kan ha, och sedan betala av andra räkningar, börja med ditt kreditkort. Du kan också kontakta kreditupplysningsföretag om du ser misstag som kan skada din poäng, och det kan hjälpa att stänga några av dina kreditkort så att du inte har så hög för en skuld potential. Vänta ett par månader för de ändringar du har gjort för att ta effekt på din rapport, och när du gör det, spara upp till att du har ännu mer pengar för en handpenning och avslutande kostnader.