inteckning längd – beräkning som är bäst

För många människor, köpa ett hem är en av de största och viktigaste investeringar som de kommer att göra efter sin utbildning. Det är viktigt att se till att du väljer rätt inteckning, som du kommer att kunna betala av inom en rimlig tid. Du vill också se till att du väljer en inteckning som har rätt tid.

Längden på din inteckning bör bero på dina ekonomiska förhållanden. Det bör också vara beroende på dina framtida mål. Hur mycket har du råd att betala varje månad på en inteckning samtidigt bibehålla en hälsosam mängd besparingar? Att kunna spara en rimlig summa pengar varje månad kommer att skydda dig i händelse av en nödsituation. Du kommer också vill spara pengar för utbildning av dina barn och din pension. Detta är saker du kommer att vilja ta hänsyn till när man väljer längden på din inteckning.

gemensamma inteckning termer

De flesta inteckningar har en längd av 15 eller 30 år. Medan vissa företag erbjuder 20 åriga hypotekslån, räntorna för 15 och 30 inteckningar har fastställts. På grund av detta används de oftare än bolån som senaste 20 åren. Om du väljer att ta en 15 år inteckning, kommer din månatliga betalningar vara mycket högre. Detta innebär att du kommer att ha mindre inkomster för att spara. En 30 år inteckning kommer att ge dig lägre månatliga betalningar, och gör att du kan spara mer pengar än du skulle spara med ett kortare inteckning.

väger upp dina alternativ

Det är viktigt att väga fördelar och nackdelar med båda alternativen innan beslut fattas. Långsiktiga lån kommer att ge din mer disponibel inkomst att spendera på vad du vill. De är flexibla, och kommer även att låta dig att investera pengar. Du kan betala mer pengar om inteckning när du har det tillgängligt så att det totala beloppet kan minskas. Du ges också skattelättnader av regeringen eftersom du betalar ränta under en lång tidsperiod. Dessa lån är också lättast att bli godkänd för.

få en lägre skattesats

Samtidigt, långsiktiga inteckningar har också högre räntor. Eftersom du betalar en stor summa på ränta, kommer du att betala mer pengar på lång sikt. Det tar också lång tid att bygga upp eget kapital i hemmet. Långsiktiga lån kräver också långsiktiga åtaganden. Du kommer att vilja se till att du har fast anställning.

hur man betala mindre för ditt lån

Kortfristiga lån kan betalas ut mycket snabbare. De har mycket lägre räntor och kapital kan byggas upp mycket snabbt. Eftersom räntan är låg kommer du att betala mindre på lång sikt jämfört med en långsiktig inteckning. Samtidigt kommer din köpkraft är låg och du kommer inte att ha många skattemässiga fördelar. Kortfristiga hypotekslån är också svårt att få godkänt för. Dessa lån tenderar att ha högre månatliga betalningar.

Oavsett om du väljer att få ett kortsiktigt lån eller en långsiktig en, kommer du att kunna refinansiera ändra längden på hypotekslån. Om du bestämmer dig för ett par år efter att inrätta en 30 år inteckning som du tjänar tillräckligt för att betala bort det mycket snabbare, kan du refinansiera inteckning för en kortare tid. Om du har ett kortfristigt lån och det är svårt att göra månatliga betalningar, kan du refinansiera till en 30 år inteckning.

välja det bästa erbjudandet

Det viktigaste är att sitta ner och räkna ut vilket alternativ som passar dig bäst. Du bör titta på din nuvarande inkomst, hur stabilt det är, och hur mycket du kommer att ha kvar efter att ha betalat lånet varje månad. Du bör välja ett hem som jämnt matchar din nivå av inkomst.