inteckning låneräntor – 5 saker varje låntagare bör veta

Att köpa ett hem kräver mycket läxor (no pun intended). Det finns nya begrepp för att förstå, obekant terminologi att lära sig, och massor av beslut att göra på vägen.

Hypotekslån räntan är ett av de ämnen som förvirrar en hel del bostadsköpare, speciellt första gången köpare som är nya i processen. Så i denna artikel kommer jag att förklara hur en ränta får tillämpas på ett bostadslån, och hur det påverkar dig som låntagare.

5 saker en köpare bör veta

Ett. De kurser som erbjuds av en långivare kommer att variera från en person till nästa. Det är till stor del baserad på låntagarens kredit värdering. Ju högre poäng, desto bättre de kurser du kommer att erbjudas när de ansöker om ett lån. Det är därför du ser så mycket finstilta på annonser av inteckning företag – det finns en hel del varians inblandade. Så när de erbjuder en “teaser kurs” i sin marknadsföring, kan det eller kanske inte gäller dig.

2. Räntan är ett av fyra faktorer som kommer att avgöra storleken på din månatliga inteckning betalning. Tillsammans är dessa faktorer som avses med förkortningen PITI. Den “P” står för det nominella beloppet du lånar. Den första “jag” står för den ränta du betalar på lånet. “T” är för skatter på hemmet. Slutligen är den sista “jag” för försäkring (dvs. husägare politik du måste ha innan stängning.)

Tre. För att kvalificera sig för de bästa priserna på ett hypotekslån, låntagare behöver en högre kredit värdering idag än de behövde bara några år sedan (en 750 eller högre i många fall). Om du har tittat på nyheterna på sistone, kan du nog gissa varför. Den subprime mortgage röra av 2007 – 2008 har lett till hårdare restriktioner på långivare. I sin tur har de låneinstitut skärpts på sina lån för berättigande, ränta uppdrag mm

4. Varje köpare bör studera de viktigaste skillnaderna (och för-och nackdelar) mellan justerbara och fast ränta bostadslån. Med en justerbar inteckning eller arm, kommer räntan börjar vanligtvis ut lite för en inledande period. Denna period varar vanligen tre till fem år, varefter lånet kommer att justera eller “reset” till en högre skattesats. I många fall kan denna ökning vara betydande och kommer därför att leda till en större inteckning betalning varje månad.

Fem. För köpare som planerar att stanna kvar i ett hus längre än tre till fem år, är fast ränta inteckning oftast det bästa alternativet. Som namnet antyder, kommer denna typ av lån har samma nivå av intresse för hela tiden du betalar det (oavsett vad ekonomin gör). Detta ger en nivå av finansiell säkerhet, vilket för många låntagare är allt anledningen till att de behöver för att välja detta alternativ under armen.

Uppenbarligen finns det mycket mer att lära sig om räntor, eftersom de gäller att köpa ett hus. Men jag hoppas att de punkter som jag har gjort ovan ger dig en bättre förståelse av detta ämne. Jag rekommenderar att du lär dig mer om var och en av de punkter som omfattas ovan, särskilt för-och nackdelar med justerbar kontra fasta bolån. Att vara en utbildad konsument är det första steget mot framgång i fastighetsbranschen världen.