inteckning lånelöfte – topp 5 skäl till varför du behöver one_

Letar du efter ett hem? Om så är fallet, är det viktigt att du får lånelöfte för en inteckning. Om du tror att få lånelöfte är inte så viktigt, hoppas jag att den tid du slutar läsa den här artikeln, är din syn på detta annorlunda.

Som en parentes, innan jag beskriva de fem främsta anledningarna till en inteckning lånelöfte är så viktigt, måste du veta att få lånelöfte är annorlunda från att få pre-kvalificerad. Om du vill ha lite mer information om detta, kan du klicka här.

en inteckning lånelöfte kommer att spara tid!

Genom att få lånelöfte för en inteckning, kommer du att veta exakt hur mycket av ett lån du kommer att kunna få.

När du har denna information, bör du dela den med din fastighetsmäklare. Detta gör att din fastighetsmäklare för att bara ta dig att kolla in bostäder som du faktiskt har råd!

Det kan tyckas självklart, men det finns absolut ingen mening med att spendera din värdefulla tid visa bostäder som inte ens inom din prisklass.

Genom att få lånelöfte – du kommer inte att slösa bort din tid!

undvika besvikelse – få en inteckning lånelöfte!

Komma lånelöfte för en inteckning kommer också att gå långt för att hjälpa dig att undvika besvikelse och desillusion.

Inte bara kommer du att slösa din tid genom att kolla in hem du kan inte egentligen har råd, men du kan hamna kär i en av dem.

Kan ni föreställa er hur tråkigt det skulle vara om du sätter ett erbjudande på ditt drömboende, men sedan fick reda på att ditt lån har nekats?

Det är därför du behöver för att få lånelöfte – så du är 100% säker på vad du har råd – innan du handlar för ett hem!

en inteckning lånelöfte ökar din förhandlingskraft

Ett hypotekslån lånelöfte kommer att gynna dig genom bettering din förhandlingsposition och möjligen spara dig en bunt pengar.

På fastighetsmarknaden, många av de bästa egenskaperna lockar ofta flera erbjudanden. Det är där du får en konkurrerande fördel.

Hur? Tja, om du närmar dig en säljare med ett lånelöfte, de är mer benägna att acceptera ditt erbjudande – även om det erbjudandet är något mindre än de andra.

Varför? Eftersom ditt erbjudande inte kommer att vara villkorat av finansiering (du redan är lånelöfte), kan säljaren ha sinnesro att deras hem säljs.

Om inte någon konkurrerande erbjudanden backas upp av pre-typgodkännanden, så kommer du att vara i en bättre förhandlingsposition, och kan spara en bunt kontanter!

en inteckning lånelöfte kan du spara pengar!

Förutom att spara pengar på ditt hem köp, kunde få lånelöfte för din inteckning också spara pengar på framtida lån. Förhandsgodkännande lås i ränta under en viss tidsperiod (ofta för ca 6 månader).

Detta kan spara dig pengar stora pengar. Till exempel, om du har köpt ett hem tre månader efter att få lånelöfte och, vid det här laget, har boräntorna gått upp – du skulle få ditt lån till lägre ränta.

Varför? Din lånelöfte guarentees dig som original, lägre ränta.

Samt, om räntan går ner under den tiden får du helt enkelt att bättre ränta på ditt lån.

Om bolåneräntor går upp, kommer du att sparka dig själv för att inte få en inteckning lånelöfte!

din fastighetsmäklare föredrar du få en inteckning lånelöfte

En annan stor anledning till att få ett hypotekslån förhandsgodkännande är att, annars kan du ha svårt att hitta en fastighetsmäklare som kommer att arbeta med dig.

Om du inte har ett lånelöfte för ett hypotekslån, kan de slösar bort sin tid visar du eller lägger anbud i på bostäder som du inte ens har råd.

Samt, eftersom få lånelöfte har många betydande fördelar och inga risker, kan ditt fel att säkra ett lån lånelöfte få dem att ifrågasätta hur motiverad du är som en bostad.

Det finns få saker mer frustrerande för alla inblandade – fastighetsmäklare, husköpare och säljare hem – än att komma till nära slutet av denna långa process och ditt lån inte att godkännas.

Det är ett enkelt sätt att undvika allt detta men – få en inteckning lånelöfte!