inteckning lånelöfte och ditt förnuft

Om du arbetar i inteckning industrin, kan terminologin snabbt bli förvirrande och överväldigande. I den här artikeln, fäller vi en bit av livet på några villkor.

inteckning lånelöfte och ditt förnuft

Oavsett om du är erfaren låntagare eller en första timer, det finns ett inneboende problem med processen att få finansiering för ett fastighetsköp. Den terminologi som används i industrin kan bara vara irriterande och ytterst förvirrande. Denna förvirring kan leda till att du vidtar åtgärder som kanske inte vad du tror att de är när det kritiska ögonblicket i ditt hem köp kommer tack.

Om du funderar på att köpa ett hem, är det viktigt att förstå att det är en mycket viktig tidsbegränsning inblandade. Det avtal om att köpa en fastighet kommer alltid med ett spärrat period under vilken de frågor som är förknippade med transaktionen behandlas. Dessa frågor kan omfatta hem inspektioner, besiktningar titel och överföring av betalningen beloppet. Alla dessa punkter måste slutföras på ett tillfredsställande sätt i slutet av kursen. Om de inte faller affären igenom.

När de söker finansiering för ett hem inköp, är det viktigt att förstå depositionsavtal är vanligtvis 30 eller 60 dagar. Det betyder i praktiken att du måste ha din finansiering för vid utgången av perioden i fråga. Även om du har stellar kredit och göra massor av pengar, långivare är inte precis den snabbaste gruppen när det gäller att få saker gjorda. Såvida du skicka ditt finansieringsbehov innan överens om att köpet av ett hem, du kommer att bli stressad medan du väntar för långivaren att arbeta sig igenom din låneansökan och godkänna din finansiering. Detta kan ofta hända en dag eller två innan stängning av depositionen, vilket leder till många sömnlösa nätter på din sida. Det behöver inte vara så här.

Om du vill förbli frisk när erhålla finansiering, måste du få lånelöfte för finansiering. Pre-godkännande är precis vad det låter som. Du närmar dig en bank och ansöka om finansiering. Banken gör en fullständig upparbetning på dig och godkänner dig för en viss summa pengar. Banken ger också ett skriftligt uttalande att det definitivt kommer lån du denna summa pengar för 30, 60 eller 90 dagar.

Nu vet du exakt hur mycket du kan låna och kan gå hus jakt med tillförsikt. När du sedan nå en överenskommelse om hemmet, kan du sova lugnt veta att du redan har din finansiering på plats. Tro mig, det kommer att hålla dig frisk.