inteckning kvalifikationer problem – låga bedömningar

Fastighetsmarknaden i USA är onekligen hett, hett, hett. Detta mot tempo har resulterat i en udda inteckning examen problem – låga värderingar. Här är dina alternativ om du får en låg värdering belopp.

bedömningar

En bedömning är helt enkelt ett försök av en behörig person för att sätta ett värde på en fastighet. Processen innebär en översyn av fastigheten, andra fastigheter i området och så vidare. Mortgage långivare kräver alltid bedömningar, så du måste ta itu med utvecklingssamtal problem om du kommer att få hem.

Låt oss anta att du har perfekt kredit, göra massor av pengar och redo att lägga ner en solid handpenning. Du är glad, är långivaren glad och det enda kvar att göra är att få bedömningen. Tyvärr kommer bedömningen in långt under det pris som du har kommit överens om att betala för hemmet. Vad händer nu?

Först måste du ta ett djupt andetag. Att köpa ett hem är en känslomässig process. Försök att ta ett steg tillbaka från processen och objektivt analysera om du betalar för mycket för fastigheten. Om du ändå vill gå vidare, ta bedömningen till säljaren och se om du kan få priset sänks. En lösning skulle vara möjlig, men vara beredd att gå bort om det inte är.

Andra, kanske de verkliga marknadsvärden på fastigheter i grannskapet sjunker. Vi börjar se marknaden svalna, kanske mer så i just din stadsdel. Om detta är fallet, kyssa värderingsman som tack för att hålla dig ur en dålig affär.

Slutligen kan värderingsman vara helt enkelt fel. Bedömare är mänskliga och gör misstag. De kanske inte känner trakten väl. Det finns en mängd orsaker till varför du kan få en bedömning som är “off”. Om du misstänker att så är fallet, kontrollera att värderingsmannen ska jämföra fastigheten till jämförbara bostäder i grannskapet. Om allt annat misslyckas, har din egen bedömning göras för jämförelse.

Slutligen bör en låg värdering ses som en potentiell röd flagga. Om inte annat, bör du ta en närmare titt för att se till att du inte får en dålig affär.